PODIJELI

Neugodan vandalizam dogodio se jednoj obitelji u Zaprešiću za vrijeme godišnjeg odmora.

U inače mirnom dijelu grada, nepoznati je počinitelj tijekom noći bacio nekoliko vrećica napunjenih naftom i motornim uljem na fasadu i dvorište obiteljske kuće.

Nadzorne kamere

Mrlje je ujutro primijetio susjed i odmah obavijestio vlasnike koji su se u tom trenutku nalazili na moru i zbog uznemirujuće vijesti morali prekinuti svoj tek započeti godišnji odmor.
Nakon dolaska kući, odmah su pozvali policiju koja je izašla na teren i obavila očevid. Dvorište ove obiteljske kuće je pod videonadzorom pa su kamere zabilježile osobu s kapuljačom na glavi kako se približava kući i baca naftne „bombe“.
Ono što je dodatno uznemirilo ovu obitelj, koja je željela ostati anonimna, je činjenica da ovo nije prvi vandalizam koji im se dogodio. Prošle su im godine, također na fasadu, bačene dvije boce crnog vina, nakon toga dva im je puta oštećen i automobil koji se nalazio u dvorištu.

Više od vandalizma

Nakon tih slučajeva, vlasnici, umirovljeni bračni par koji većinom živi u Njemačkoj, postavili su na preporuku policije nadzorne kamere. Međutim, to nije spriječilo počinitelja da počini novi vandalizam. Zbog svega toga, ovo dvoje ljudi ne osjeća se više sigurno u vlastitoj kući, a nemile događaje shvatili su čak i kao prijetnju za vlastiti život.

Kako doznajemo, istraga o utvrđivanju identiteta nepoznatog počinitelja zbog uništavanja tuđe imovine je u tijeku.

PODIJELI