PODIJELI

U subotu, 9. rujna u 10 sati će se na Europskome trgu održati revijalna dječja utrka s brojnim edukativnim i zabavnim aktivnostima za cijelu obitelj.

Odrasli trkači će moći podići startne brojeve za glavne utrke na 5 i 10 kilometara koje će se održati u nedjelju, 10. rujna u 18:30, najavljeno je na Europskome trgu na konferenciji za novinare o programu UNICEF-ove humanitarne utrke Mliječna staza 2017. Program je predstavio pokrovitelj utrke, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u društvu suradnika i zamjenice predstojnice UNICEF-ova ureda za Hrvatsku, gospođe Đurđice Ivković.

– Dugogodišnju suradnju Grada Zagreba i UNICEF-a nastavljamo pokroviteljstvom nad ovom utrkom. Grad Zagreb prepoznaje važnost zdravog razvoja naših najmlađih sugrađana i ulogu koju majčino mlijeko u njemu ima. Pozivam Zagrepčanke i Zagrepčane sve dobi da dođu na Mliječnu stazu i da doprinesu našemu zajedničkom cilju, rekao je gradonačelnik Bandić uz isprike građanima zbog prometne regulacije u danima održavanja utrke. Pozvao je da se u svakome zagrebačkome parku odredi barem po jedna klupa za dojenje.

– Godišnje se u Hrvatskoj više od 2000 djece rodi prijevremeno, a za njih 400 je potrebna intenzivna njega u najranijim danima. Cilj utrke Mliječna staza je da okupi što veći broj djece i odraslih, rekreativnih i profesionalnih trkača koji će doprinijeti osnivanju važne ustanove za zdrav rani razvoj djece u sklopu KBC-a Zagreb. Vidimo se na Europskome trgu i Kvatriću 9. i 10. rujna!’ poručila je zamjenica predstojnice Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Đurđica Ivković.

Prijave su otvorene do 6. rujna na: www.mlijecnastaza.hr.

PODIJELI