PODIJELI

Košarkaši Cibone osvojili su treće mjesto na turniru Lake Cup završenom u četvrtak u Istanbulu, pobijedivši makedonski MZT Skopje Aerodrom 98:89.

Prvi dio utakmice je bio dosta izjednačen, ali uz raspoloženog Melvina (10 poena i 6 skokova) i Novačića (10 poena) Cibosi odlaze na odmor s vodstvom od 6 koševa (49:43). U trećoj četvrtini Vukovi nastavljaju agresivno u napadu predvođeni raspoloženim Bošnjakom koji je u nastavku zabio 14 koševa. U zadnju četvrtinu Vukovi ulaze s +11 (75:64), ali MZT se uspijeva vratiti u igru te dolazi do izjednačenja 81:81. U napetoj završnici Cibona odnosi pobjedu 98:89.

Istaknuli su se Ivan Novačić s 21 košem, te Domagoj Bošnjak i Cleveland Melvin s 20.

– Odigrali smo dvije vrlo jake utakmice, s turskim prvoligašem i momčadi s kojom ćemo se susresti u ABA ligi. Na pola sam zadovoljan, moglo je to biti još bolje. Očito je da nas je i umor stigao jer smo naporno radili, ali to nije opravdanje. Moramo ići naprijed. Ima nekih stvari koje moramo popraviti, no imamo još vremena. Vraćamo se u Zagreb i radit ćemo na tim detaljima koje želimo popraviti. – rekao je trener Cibone Slobodan Subotić.

Cibona je na turniru nastupila u sastavu: Mate Mandić, Karlo Uljarević, Langston Hall, Ivan Novačić, Andrija Ćorić, Dominic Gilbert, Domagoj Bošnjak, Ante Gospić, Marin Rozić, Josip Popić, Cleveland Melvin i Krešimir Ljubičić.

PODIJELI