PODIJELI

Policijski službenici I. policijske postaje Zagreb su, u suradnji s policijskim službenicima Službe organiziranog kriminaliteta PU zagrebačke, dovršili kriminalističko istraživanje nad četiri osobe.

Sumnja se da su 46-godišnjak i 31-godišnjak počinili kazneno djelo protupravnog oduzimanja slobode, a svi zajednosu osumnjičeni za pokušaj iznude na štetu 67-godišnjaka.

Policijska uprava zagrebačka je izvijestila kako je u utorak, 5. rujna 2017., 58-godišnjakinja pozvala oštećenog na poslovni dogovor oko 22 sata u ugostiteljski objekt u Tkalčićevoj ulici.

Kada se oštećeni dovezao u svom osobnom automobilu marke Range Rover Sport njemačkih registracijskih oznaka i ušao u ugostiteljski objekt, 58-godišnjakinja i još trojica osumnjičenih (31,50,46) su od njega zbog navodne neostvarene poslovne suradnje tražili vraćanje duga od 400.000 €, koji mora vratiti do 6. rujna do 17 sati.

Potom su 46-godišnjak i 31-godišnjak sjeli s oštećenim u njegov Range Rover Sport te mu naredili da vozi do Savskog nasipa, gdje su svi izišli iz automobila, otuđili mu tri mobitela, ručni sat, 500 €, 1.000 kuna i drugo i ponovo mu zaprijetili da mora vratiti navodni dug do sutra.

Nakon toga su svi sjeli u auto, kojim je upravljao 46-godišnjak te su oštećenom na raskrižju Bauerove i Vlaške ulice zapovjedili da izađe iz automobila.

Policijski službenici IV . policijske postaje Zagreb su u srijedu, 6. rujna oko 15.30 sati uočili otuđeni Range Rover Sport u Ulici Donje Svetice, a kada je oko 15.50 sati do vozila došao 46-godišnjak, uhitili su ga i doveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Nakon kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta je kaznena prijava.

PODIJELI