PODIJELI

Hokejaši na ledu Medveščaka u prvoj su domaćoj utakmici EBEL-a osvojili prvi bod sezone, nakon poraza u produžetku (4:3, 3:3) od mađarskog Fehervara AV19. Nedjeljnu utakmicu u Ledenoj dvorani Doma sportova pratilo je oko 3500 gledatelja.

Čast da započne susret podbacivanjem paka imao je hrvatski olimpijac i bacač kugle, brončani sa Svjetskog prvenstva iz Londona, Stipe Žunić.
Već u petoj minuti mrežu domaćina zatresao je Sarpatki. Dvije minute kasnije norveški reprezentativac Sondre Olden je zabio za Madveščak koji je u tom trenutku imao dva igrača više. U devetoj minuti mađarska momčad opet dolazi u vodstvo preko Szabe.
U drugoj trećini domaći su pritiskali, ali nije bilo pogodaka. U posljednjoj trećini, Olden izjednačava rezultat u 44. minuti. No, slavlje je trajalo manje od minute, jer Vincze zabija za 3:2 Fehervara. Tri minute prije kraja, Finac Koskiranta jedan udarac iz daljine skreće u gol Fehervara za izjednačenje 3:3, a do kraja osnovnog dijela ostao je taj rezultat.
U četvrtoj minuti produžetka za pobjedu gostiju zabio je Gilbert, a Medvjedi su u drugom susretu sezone upisali prvi bod. Medveščak je imao 55, a Fehervar 33 udarca na gol.