PODIJELI

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić stigao je u OŠ Bistra, u posjet novim prvašićima i u razgled opsežnih radova na zgradi škole.

Kako Općina Bistra spada među one koje se mogu pohvaliti porastom broja djece, javila se potreba za rekonstrukcijom i dogradnjom zgrade škole stare gotovo 50 godina, u koju osim dogradnje sportske dvorane u 80-ima, nije bilo nikakvih ulaganja.

Gotovo do sljedeće školske

U listopadu prošle godine počeli su radovi vrijedni 28 milijuna kuna, koje u potpunosti financira Zagrebačka županija. Riječ je o dogradnji osam novih učionica uz pripadajuće kabinete i sanitarne čvorove i rekonstrukciji starog dijela zgrade, koji obuhvaća uređenje fasade, krova, zamjenu prozora i dotrajalih instalacija. Prema riječima župana, radovi teku prema planu i očekivanoj dinamici. Rok za njihov završetak je uoči početka iduće školske godine, kada bi zgrada trebala dobiti uporabnu dozvolu.

– Županija ulaže znatna sredstva iz proračuna kako bi sagradila dovoljan broj novih osnovnih i srednjih škola, sportskih dvorana, ali i rekonstruirala postojeće, a sve s ciljem da se broj učenika ne smanjuje – ističe župan.

Ova investicija omogućit će, uz smještaj većeg broja učenika i suvremeniju nastavu, odvijanje cjelodnevnog boravka za prve i druge razrede, a redovna nastava neće se više morati odvijati u tri smjene. OŠ Bistra ima ukupno 696 učenika. Prema riječima ravnatelja Eduarda Kovačevića, ove godine upisana su dva razreda prvašića, ukupno 45, u područnu školu u Gornjoj Bistri 13, a u područnu školu u Jablanovcu 21 učenik.

Ruke pune darova

Na investiciji koja će školarcima zasigurno uljepšati školske dane, županu je zahvalio i načelnik Bistre Krešimir Gulić: – Općina Bistra postaje sve veća, ljudi se stalno doseljavaju i siguran sam da su ova ulaganja županije opravdana.

Kako se u goste ne dolazi praznih ruku, župan i domaćini prvašićima su podijelili slatke pakete te im poželjeli ugodan početak školske godine.

PODIJELI