PODIJELI

Obitelj uglednog pravosudnog djelatnika doživjela je pravu dramu u utorak navečer. Njegova je kći, naime, Mercedesom jurila ulicama Novog Zagreba te je prošla čak i kroz nekoliko crvenih svjetala na semaforima.

Oko 19 sati zagrebačka policija dobila je dojavu, nakon čega su u ‘potjeru’ za njom krenuli interventni policajci.

Nije se zaustavila čak niti nakon što su uključili ‘rotirke’. Naposljetku se zaustavila na Kajzerici. Prema riječima svjedoka, 27-godišnjakinja je bila u teškom psihičkom stanju i policajcima je govorila kako je žurila veterinaru jer joj je bolestan pas.

Lajka i Astor otrovani

Djevojka je, naime doživjela težak stres jer je uginula njezina ljubimica Lajka. Zbog cijele situacije na teren je izašla i Hitna pomoć koja je 27-godišnjakinju odvezla u Psihijatrijsku bolnicu Vrapče gdje je hospitalizirana.

Naime, kako doznajemo, u utorak su se njezini psi Astor i Lajka otrovali na savskom nasipu zbog čega im je pozlilo. Mješanka Lajka, koju je 27-godišnjakinja udomila i za koju je bila iznimno vezana, uginula je dok ju je nesretna djevojka vozila veterinaru.
Astor je uginuo u srijedu ujutro.

Djevojka se inače brinula o životinjama i volontirala u jednoj udruzi koja se bavi zaštitom kućnih ljubimaca i kojoj je cilj udomljavanje kućnih ljubimaca, promicanje udomljavanja te smanjenje broja napuštenih ljubimaca kroz edukaciju sadašnjih i budućih vlasnika odnosno udomitelja.

Svojedobno je udomila i odbačenu skotnu kujicu koja je okotila sedam štenaca, iako su ona i njezin dečko tada već imali tri psa.

A što da vam kažem

U Policijskoj upravi zagrebačkoj potvrdili su nam da su u utorak oko 19 sati dobili dojavu o jurećem Mercedesu, no zbog toga što je djevojka hospitalizirana nisu smjeli izlaziti u javnost s više informacija.

Cijelu situaciju za Zagrebački list je prokomentirao i njezin otac.
– A što da vam kažem o obiteljskoj tragediji? Kćeri je uginuo pas za kojeg je bila baš jako, jako vezana. Taj pas je bio dio nje – kratko je izjavio otac koji nam je rekao i kako se njegovoj kćeri u srijedu popodne stanje poboljšalo.

Identitet 27-godišnjakinje je poznati redakciji, no s obzirom na Zakon o zaštiti osoba s duševnim smetnjama, njezin, kao ni identitet njezina oca, nismo objavili.

PODIJELI