PODIJELI

Nogometni ligaši 4. NL-a Središte Zagreb bili su aktivni i tijekom tjedna, tako da je peto kolo donijelo i poneko iznenađenje. Samobor se probudio i u Karlovcu srušio domaćina 4:2, dok Slunj i dalje niže dobre rezultate.

Ovaj put je nadvisio Zelinu u gostima minimalnom pobjedom. Savski Marof i dalje je vodeći na ljestvici, a prate ga Ponikve, koje su nakon iznenađujućeg poraza od Jaruna prošli vikend, u srijedu pobijedile Dinamo iz Odranskog Obreža.
U šestom kolu, koje nas čeka ovaj vikend, Samobor će dočekati Savski Marof i nema sumnje da će to biti kvalitetna utakmica dviju čvrstih momčadi koje ciljaju na vrh ljestvice.
Kapetan Marofa, legenda HNL-a Hrvoje Štrok nada se da će momčad i dalje nastaviti u pobjedničkom ritmu:
– Moram priznati da smo malo iznenađeni jer smo nakon pet kola i dalje prvi, ali igramo dobro, momčad se dobro slaže i ne vidim zašto i protiv Samobora ne bismo nastavili u tom ritmu. Trenutačno jesmo prvi, ali idemo utakmicu po utakmicu, pritisak nikakav nemamo niti imperative i u Samobor idemo po pobjedu. Imamo dobru ekipu i dobrog trenera, protiv Samobora nam se vraća i Hanžek, koji zadnju utakmicu nije igrao jer je imao problema s preponom, tako da ćemo biti jači s njim u kadru.
Slunj će u ovom kolu dočekati Gaj iz Mača, čvrstu ekipu koja ne prašta pogreške, i zasigurno nas i u Slunju čeka zanimljiv dvoboj. Malo iznenađenje prvenstva, Gradići, u ovom kolu idu na noge Mladosti iz Zaboka u dvoboju treće i šeste momčadi prvenstva. Zanimljivo će biti i u Petrinji gdje derbi začelja igraju tamošnja Mladost i Stupnik, koji nakon ispadanja iz 3. HNL-a zapad tone sve dublje i u 4. NL. I jednima i drugima nužno su potrebni bodovi, ako žele imati bilo kakvu šansu glede ostanka u ligi i iduće sezone. Zelina dočekuje Karlovac i u toj se utakmici očekuje pobjeda i rast Zeline na prvenstvenoj tablici, s obzirom na to da su momci iz Prigorja bili jedni od favorita prvenstva, ali ga nisu otvorili sukladno očekivanjima.
Jarun će u ovom kolu dočekati Savu nakon boda protiv Poleta na gostovanju u Buševcu tijekom tjedna, no trener Jaruna, Danijel Lovrić nije bio zadovoljan takvim ishodom:
– Realno, trebalo je biti 7:1 za nas. Iskreno, ne pamtim, otkad sam ja trener Jaruna, da smo promašili toliko šansi. Ok, bod je bod, prvi bod u gostima u ovoj ligi koja je dosta jaka sigurno da nam mnogo znači, ali ponavljam, trebala su biti sva tri. Ponikve smo prošli vikend uspješno apsorbirali i minimalno ih pobijedili, sretno i spretno. Mi smo bili bolji u prvom poluvremenu, oni u drugom, ali na kraju smo ipak uzeli sva tri boda. Na utakmici sa Savom na domaćem terenu očekujem tri boda. Mi smo ipak favoriti na svom terenu, oni dugo igraju tu ligu, ali, uz dužno poštovanje, mislim da mi tu pobjeđujemo. Nadam se da ćemo do utakmice biti kompletni, još nam se nisu priključili svi igrači, doduše, dobili smo napadača iz Kustošije, priključio nam se Kristijan Borac, tako da bismo s njim trebali biti jači u napadu.
Ponikve će u ovom kolu na noge Dinamu iz Odranskog Obreža i u toj su utakmici momci iz Gajnica veliki favoriti, iako Dinamo nije momčad za podcijeniti. A “najsimpatičnija momčad 4. NL-a Središte Zagreb”, riječ je o Croatiji iz Hrastja, dočekat će Polet iz Buševca u ovom kolu. Momci iz Hrastja žele podebljati svoj bodovni konto, a loša forma Poleta na početku sezone mogla bi im upravo to dopustiti. U svakom slučaju, šesto kolo 4. NL-a Središte Zagreb moglo bi biti prepuno iznenađenja i pogodaka jer se susreću momčadi koje su napadački orijentirane.