PODIJELI

Djelatnici, učenici i roditelji OŠ Pušća u suradnji s udrugom Majčina Krila po drugi puta organiziraju humanitarnu akciju (malonogometni turnir, aukciju slika i koncert) „Zvone u srcu“ u svrhu prikupljanja novaca za rehabilitaciju profesora hrvatskog jezika Zvonimira Filipovića.

Zvone, inače sportski aktivan i bez zdravstvenih problema, u 27. godini života obolio je od listerijskog rombencefalitisa (listerijska upala moždanog debla) pri čemu su se formirali moždani apscesi. Preživio je s težim posljedicama – tetrapareza, disfagija, nemogućnost verbalne komunikacije, divergentni strabizam…

Zbog svega navedenog čeka ga dugotrajan oporavak. Zvonimir i njegova obitelj nisu u mogućnosti podmiriti troškove liječenja, a kako je Zvonimir u cijelosti ovisan o pomoći drugih, 24 sata na dan o njemu se brine njegova zaručnica Ana Biškup, redovna studentica prve godine diplomskog studija Odjela za kroatistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Zbog posvećenosti Zvonimirovim životnim potrebama i dnevnim terapijama, Ana nije u mogućnosti zasnovati radni odnos, stoga nemaju financijskih prihoda pa u potpunosti ovise o sredstvima prikupljenim u ovakvim humanitarnim akcijama.

Prvom humanitarnom akcijom – Koncert „Zvone u srcu“ održanom 26.10.2016. uspjelo se prikupiti dovoljno novca za rehabilitaciju u Krapinskim toplicama i osnovne životne potrebe što je bilo dostatno za nekoliko mjeseci.

Zvonimir je trenutno u programu neurorehabilitacije robotikom u Poliklinici Glavić u Zagrebu što iziskuje znatne novčane izdatke, a liječnici predviđaju potpuni oporavak kroz nekoliko mjeseci kontinuiranih terapija. Trošak preporučene tjedne terapije iznosi 13.500,00 kn.

Udruga Majčina Krila zajedno s kolektivom OŠ Pušća ponovno je odlučila pokrenuti humanitarnu akciju kako bismo omogućili Zvonimiru potpuni oporavak.

Humanitarna akcija (malonogometni trunir, aukcija slika i koncert) će se održati u nedjelju, 24.9.2017. na prostorima OŠ Pušća i NK Pušća s početkom u 10 sati.

Novac će biti prikupljena isključivo putem donacija, a svi izvođači i natjecatelji odreći će se svojih naknada u korist naše humanitarne akcije.

Podaci za uplatu:

Naziv udruge: Majčina Krila Šenkovec – društvo za bolji život
IBAN računa: HR84 2360 0001 3001 2002 5
S naznakom: Donacija za Zvonimira Filipovića
(Iz Udruge mole da se uplate izvrše u razdoblju trajanja humanitarne akcije od 18. rujna 2017. do 30. rujna 2017.)

Program Humanitarne akcije „Zvone u srcu“:

10:00 malonogometni turnir (prijave 9:00-10:00 na dan turnira; kotizacija 300 kn)

17:00 aukcija slika

19:00 koncert Beatta band

PODIJELI