PODIJELI

Zagrebačka filharmonija otvorit će svoju novu koncertnu sezonu 21. i 22. rujna 2017. godine u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Otvorenje sezone najvećeg orkestra u velikom stilu otvara vrata sjajnim gostujućim umjetnicima te naravno, posjetiteljima željnima klasičnih programa u vrhunskoj izvedbi.

U četvrtak i petak, 21. i 22.9., ravnanje orkestra preuzima Dmitrij Kitajenko, jedan od istinski velikih dirigenata današnjice i umjetnički savjetnik našeg orkestra, pod čijom dirigentskom palicom i autoritetom orkestar postaje savršeno uštiman instrument. Solistica na koncertu, mlada pijanistica Yeol Eum Son, pripada svjetskoj pijanističkoj eliti čije interpretacije kritičari proglašavaju istinski čarobnim glazbenim trenucima pa čak i apsolutnim glazbenim doživljajima.

Koncerti 21. i 22. rujna pripadaju jednim od onih pravih povijesnih trenutaka za orkestar jer će snimke koncerata biti trajno sačuvane u nosaču zvuka u izdanju najprestižnije diskografske kuće za klasičnu glazbu na svijetu – Oehms Classics-a.

Ovim nosačem zvuka Zagrebačka filharmonija okrunit će dugogodišnju suradnju s jednim od najboljih svjetskih dirigenata, maestrom Dmitrijom Kitajenkom koja je započela 2011. godine i traje sve do današnjih dana. Ovaj album bit će trajni arhivski zapis glazbene izvrsnosti orkestra u sinergiji s maestrom Kitajenkom.

Maestro Dmitrij Kitajenko snimio je preko 250 nosača zvuka s različitim orkestrima i solistima i te snimke, osim što su osvojile brojne nagrade, smatrane su referentnim standardom u glazbenom svijetu. Nosač zvuka pod ravnanjem ovog maestra, u izdanju Oehms Classics-a, stvar je prestiža i velika pohvala Zagrebačkoj filharmoniji koja se na ovaj način pozicionira i etablira na međunarodnoj pozornici.

Nakon nastupa u američkom Carnegie Hall-u, turneje u Kini, Argentini, novogodišnjih koncerata u Salzburgu, a koje smo pozvani održati i treću godinu zaredom 1.1.2018., ovo je još jedan veliki i značajni korak na putu prema snažnoj afirmaciji orkestra u svjetskim razmjerima.

PODIJELI