PODIJELI

Zelinu su izabrali za svoj team building na temu iz srednjeg vijeka. Kakvi bi to bili vitezovi bez konja, a i kuhinja će biti u duhu srednjeg vijeka

U Sv. Ivan Zelini održana je druga po redu Svetoivanjska konjička revija koja je, osim brojnih domaćih konjarnika, okupila i četiri ekipe iz Slovenije i tri iz Austrije, a ovaj petak u Zelinu dolaze i 33 novinara iz više zemalja EU, koji su Zelinu izabrali za svoj team building na temu iz srednjeg vijeka. Kakvi bi to bili vitezovi bez konja, a i kuhinja će biti u duhu srednjeg vijeka.

Konj, moj prijatelj

Organizatorica konjičke revije Erika Bujanović iz konjičkog kluba Zelingrada, kaže da ovo nije bila samo revija za konjare, koji su pokazali 100-tinjak kvalitetnih grla, već i za sve ljubitelje konja koji su se odazvali na ovu manifestaciju. Uz domaće konjare kao što su Potkalnički konjari, Ludbrečki konjari, Udruga iz Varaždina Konj, moj prijatelj, Vrbovečki konjari, KK Virovitica, ekipa konjanika iz Krapinsko zagorske županije, ekipa konjanika iz Koprivničko-križevačke županije, bilo je dosta konjanika koji nisu članovi klubova i udruga.

Nakon mimohoda kroz grad, koji je privukao mnoštvo ljudi, održano je natjecanje u dvije kategorije: trka kočija za toplokrvnjake i hladnokrvnjake.

Osim toga, održana je i trka na ring. To je srednjovjekovna igra, slična sinjskoj Alki, u galopu jahač treba kopljem dugačkim četiri metra skinuti ring, a boduje se pogođeni krug.

Strast i ljubav

Bujanović ističe da konjički klub Zelingrad ima sedam konja, a imati konja znači mnogo, ovisno o tome s kojim razlogom, najčešće je to strast i ljubav prema tim divnim životinjama, a ako se ta strast od jednog konja poveća do ove brojke, onda krenete tu strast dijeliti s drugima kroz školu jahanja i rekreativno jahanje.

KK Zelingrad radi dosta na projektima kao što su: projekt konjičkih staza, konjički banderij, viteški turnir, konjička revija. Isto tako, tijekom godine posjećuje i konjička događanja drugih udruga i klubova, kojih ima podosta.

U Zelini najbolji sudionici natjecanja kočija, što je elitno natjecanje, dobivaju i novčane nagrade, ali i hranu i opremu za konje.

Ukratko, svoju ljubav i strast dijelite sa sličnima. Uvijek se na revijama i smotrama dobije dobar savjet. Osim ljubavi i strasti, tu je i velika obveza prema ljubimcima, na što ljudi često ne računaju, ne računaju na odricanja, ali stostruko dobijete natrag, zaključuje Bujanović.

PODIJELI