PODIJELI

Jubilarno, 10. izdanje Rujanfesta i ove se godine održava pored Zaprešića.

I dok estradne zvijezde poput Severine, Maje Šuput, Halida Bešlića, Harisa Džinovića i Miroslava Ilića privlače desetke tisuća posjetitelja, nisu svi Zaprešićani oduševljeni tom manifestacijom. Naprotiv, veliki su protivnici „vašara u gradu“. Među njima je i i poznati zaprešićki voditelj i bajker Gordan Lopac Medo, koji je prošle godine pokrenuo peticiju protiv održavanja Rujanfesta.

Lova i seljakluk

– Unatoč otvorenom protivljenju velikog dijela sugrađana i ljudi koji su potpisali lanjsku peticiju, podršci medija, pa čak i onih u Srbiji (naravno, urbanijih) i tisućama komentara podrške, protiv love i seljakluka se, čini se, ne može. Ponovno blješte lanci od kile, turiraju BMW-i, pijana djeca se valjaju po parkiralištu, šljokice centimetar ispod guze šljastre, ruke su u zraku, sve je super? Jučer u Zaprešiću masovna tučnjava u lokalu s takvom “muzikom”, barem jednom tjedno izvješće crne kronike s takvog mjesta. Na TV-u realityji sa starletama i idiotima. Sve je to Rujanfest koji traje i traje, a špica je, nažalost, u Zaprešiću – kaže Medo.

Parada kiča

O izvođačima, kaže, ne želi ni trošiti riječi.
– Svatko sa zdravim sluhom i minimumom kulture te zvukove neće pustiti u uši. Znam, reći ćete, klinci se zabavljaju. Točno, jer nemaju ništa drugo. Tu su na potezu roditelji koji puštaju djecu na takva mjesta i dopuštaju vlastima i sistemu da se takve manifestacije održavaju. U onom sistemu postojao je porez na šund pa kad već vlast svaki tjedan ima neki novi, zašto ne vratiti taj, barem recimo 200 %, pa da karta za takva mjesta bude 300 kuna, pivo 350, votka 500, radno vrijeme do 2 ujutro. Pa će se onda mladost vratiti tamo gdje bi i trebala biti. U susjedovoj garaži probavat s bendom, u kazalištu, na kampiranju, izletima, roštiljanju s ekipom, penjanju na Sljeme… ali ako dođeš u nedjelju ujutro pijan doma, od toga nema ništa – ističe Medo, dodajući da će možda dvadeseti „rujanfest“ biti stvarno Rujanfest, a ne septembarski vašar koji, naravno, plaćamo i ne spavamo u Zaprešiću od buke.

PODIJELI