PODIJELI

U organizaciji odbojkaškog kluba Olimpik u subotu je u ŠD Trnsko održan tradicionalni turnir “4 grada”. Na turniru su sudjelovale ekipe HAOK Rijeka CO, ŽOK Nova Gradiška, OK Zadar i domaćin OK Olimpik. Turnir je završen pobjedom domaćina.

U polufinalnim utakmicama Rijeka je pobijedila Novu Gradišku 3:0, dok je Olimpik s 3:1 bio bolji od Zadra.
Finalna utakmica je protekla u nadahnutoj igri Amazonki koje su od samog početka utakmice dominirale i pobijedile odbojkašice Rijeke rezultatom 3:0 (25:23,25:17,25:21).

–  U većem dijelu bio je to za nas dobro odigran turnir. Stvari koje smo radili dobro treba dalje usavršavati, određene slabosti koje smo povremeno prezentirali korigirati. Sljedeći vikend smo u Kaštel Starom i već do tada moramo napraviti korak naprijed – rekao je trener Olimpika Tomislav Đurković.

Posebna gošća turnira bila je osmogodišnja Maja Petrović zbog koje je OK Olimpik prije dvije godine organizirao donatorsku utakmicu na kojoj je sakupljeno od prodaje karata 25.000,00 kn za Majino liječenje u Austriji. Naime, Maji Petrović se od svibnja 2014. liječila na KBC-u Rebro, gdje joj je dijagnosticiran neuroblastom, zloćudni tumor nadbubrežne žlijezde s metastazama u limfnim čvorovima vrata te u koštanoj srži. Unatoč iznimnim naporima liječnika i osoblja KBC Rebro, nakon višemjesečne borbe, koja je uključivala ukupno 11 ciklusa kemoterapija, operaciju u kojoj joj je odstranjen i bubreg te transplantaciju koštane srži, Maja nije izliječena. Sakupljenim novcem od prodaje karata Olimpik je pomogao Maji da se uspješno liječi u Austriji. Od tog dana traje jedno novo prijateljstvo između članova Olimpika i Majine obitelji, koje traje intenzivno sve do danas.
Rezultati – polufinale: Nova Gradiška – Rijeka 0:3, Olimpik – Zadar 3:1; za 3. mjesto: Nova Gradiška – Zadar 3:0; finale: Olimpik – Rijeka 3:0.

PODIJELI