PODIJELI

Osnovan 1992. od dva velika entuzijasta Tadije Barbarića i Milana Makara, Radio Martin stigao je do svoje 25. obljetnice.

Svoj srebrni pir radio će proslaviti sa svojim slušateljima tijekom kulinarsko – zabavne manifestacije Stara jela z Dugog Sela u subotu 30. rujna, ispred Male galerije u Kolodvorskoj ulici koja će biti zatvorena za promet, kaže direktor i vlasnik radija Tadija Barbarić.

‘Do sada smo naše rođendane slavili besplatnim koncertima za slušatelje, ove godine odlučili smo ih počastiti roštiljem. U subotu od 11 sati pripremamo roštilj za naše slušatelje, pripremati ćemo ga sami, a dijelit će ga naši poznati voditelji i njihovi gosti: glazbenici, sportaši, glumci i druge osobe iz javnog života. Na taj način želimo još bliži kontakt s onima koji nas slušaju, a njih je , hvala bogu iz godine u godinu sve više. Rado ističem da smo po broju slušatelja 3. radio u gradu Zagrebu, Zagrebačkoj, Sisačko- moslavačkoj, Bjelovarsko-bilogorskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji.(Izvor: De facto produkcija Zagreb)’

Direktor za sada ne otkriva imena gostiju, jer to treba biti iznenađenje. No zato rado otkriva novosti u radijskom programu.

‘Nakon 25. godina emitiranja zatvaramo jednu stranicu povijesti i otvaramo novu od koje puno očekujemo. Već godinama nas slušatelji prepoznaju kao Radio Martin – zabavni radio. Stoga smo odlučili naglašeno raditi na promociji imena Zabavnog radija i ali i sadržaja koji su još zabavniji, ležerniji i ugodniji za slušanje. Zbog toga smo uz naše provjerene i kvalitetne voditelje: Vjeku Vugrića, Jelenu Ucović, Nikolu Marteka, Ivanu Markić, Ivana Pavlinića, Đurđu Habel, Ireneja Mucaka, Slavicu Šarović i Alex Herjavić, angažirali smo i Trpimira Vickovića – Vicka dobitnika 7 večernjakovih ruža za najboljeg radijskog voditelja koji je već od početka rujna krenuo sa svojom Vickovom budilicom programom od 05.00 do 09.00 sati. U tom smjeru nastavljamo i dalje s razvojem našeg programa.’

Govoreći o programu urednik Borivoj Zimonja posebno naglašava da će i dalje nastaviti s praćenjem svih važnih loklanih događaja u gradu Zagrebu, dugoselskom kraju i Zagrebačkoj županiji, ali i iz Hrvatske i svijeta. Za programske potrebe radio ima dva programska studija u Dugom Selu i u Sesvetama iz kojeg se i emitira program 24 sata dnevno, a koji se može slušati na dvije frekvencije 90,3 MHz i 101,8 MHz.

‘Imamo mladu novinarsku ekipu i iskusne reportere na terenu koji novim tehnologijama izvješća i tonove dostavljaju u rekordno kratkom roku, tako da smo brzi i informativni. Pripremamo vijesti svaki puni sat od 7 do 18 sati, a za 19 pripremamo središnju Kroniku dana. Uskoro će i naša stranica dobiti novi izgled i postati portal sa pogledom na sva važnija događanja koja donosimo u našem programu, a oni koji propuste određene emisije moći će ih čuti naknadno.’

Za priču o novostima u programu bit će vremena, za sada je najvažnije još jednom pozvati slušatelje na dobar roštilj ove subote u Dugo Selo. Ekipa Zabavnog radija jamči odličan roštilj, pa to vrijedi provjeriti. Mi ćemo sigurno doći, a kako je bilo pročitajte u našem idućem broju.

PODIJELI