PODIJELI

Na košarkaškoj utakmici poznatih u Domu košarke Cedevita na Zagrebačkom velesajmu, kao dio istoimene humanitarne akcije Širi dobro, koju su organizirali Inspire Me konferencija, u suradnji s KK Cedevita, udrugom Možemo zajedno, Start-Up udrugom i portalom eCroatia, prikupljala su se sredstva za izgradnju škole u Africi.

Srce projekta je profesor i humanitarac Dejan Nemčić:

– Neizmjerno sam zahvalan svima koji su došli u Dom košarke i podržali izgradnju jedne od najmodernijih škola, vrtića i kuće za profesore u Africi. Ponosan sam i na svoje učenike koji su mogli biti na Facebooku, ali su odlučili podržati svog profesora i da zajedno pokažemo kako pozitivna energija mogu promijeniti stvari.

Uoči utakmice zvijezda održan je i humanitarni 3×3 turnir na kojem su nastupile brojne hrvatske kompanije, udruge i institucije. Pobjednik je bila ekipa Cotruglija, koja je pobijedila Deloitte tricom u posljednjoj sekundi susreta.

Centralni događaj događanja bila je utakmica poznatih, koje su udružili snage te odigrali 40 minuta košarke. Posjetitelji su mogli vidjeti košarkaška umijeća Luke Vidovića, Dubravka Šimenca, Brune Šimleše, Tomislava Jelinčića, Stipe Sladoljeva, Danka Družijanića i mnogih drugih, a događanje je vodila Ivana Mišerić.

KK Cedevita je predstavila novu internet stranicu, posjetitelji događanja su se družili s prvotimcima hrvatskog prvaka te je na najbolji način najavljena nova sezona.

Akcija se nastavlja i u sklopu konferencije Inspire Me, koja je najavljena i na ovaj način, a sama konferencija će 17. studenog u zagrebačkoj City Plazi (ex-Hypo centru) okupiti uspješne pojedince iz različitih područja (sportaše, poduzetnike i umjetnike), a okupit će 600 sudionika.