PODIJELI

Stolnotenisačice Dr. Časla s pobjedom su krenule u Ligu prvakinja, natjecanje u kojem posljednjih pet godina nije bilo hrvatskog kluba. U dvoboju odigranom u dvorani u Dedićima, hrvatske prvakinje pobijedile su francuski Grand-Quevilly s 3:1.

Bio je to nervozan dvoboj, a trenerica Tian Yuan je priznala da se vidjelo kako su neke igračice bile nestrpljive u prvom dvoboju Lige prvakinja.

U prvom dvoboju je Hoi Kem Doo (Hong Kong) pobijedila Španjolku Galiju Dvorak s 3:1 u setovima donijevši prvi bod za Dr. Časl. U drugom dvoboju je Hayeong Kim, Kineskinja s putovnicom Sjeverne Koreje, donijela pobjedu za francusku ekipu, pobijedivši Jie Li, Kineskinju s nizozemskim državljanstvom, u najdužem dvoboju večeri (3:2).

Drugi bod Dr. Časlu donijela je 38-godišnja Portugalka Yu Fu. Ona je Slovakinju Barboru Balazovu svladala u tri seta, bez velikih problema. U posljednjem dvoboju večeri, Doo je donijela treći, pobjedonosni bod za hrvatskog predstavnika.

Hongkonžanka Doo i Sjevernokorejanka Kim odigrale su vrlo uzbudljiv dvoboj. Doo je povela s 2:0 u setovima, Kim uzvraća i izjednačuje i u petom setu rezultat je bio izjednačen do 8:8, a onda Doo pokazuje više sigurnosti i dobiva posljednja tri boda za veliku pobjedu Dr. Časla.

U 2. kolu Lige prvakinja, Dr. Časl 13. listopada gostuje kod mađarskog Szekszarda.