PODIJELI

Mladi hrvatski badmintonaš Luka Ban drugi tjedan zaredom  pokazuje da je jedan od najboljih mladih igrača Europe. Nakon Češke, Ban je bio i najbolji na turniru Europskog kruga za igrače do 17 godina u Slovačkoj.

U finalu je Ban s 21:19, 21:16 bio bolji od najboljeg igrača Austrije i prvog nositelja turnira – Nicolasa Rudolfa. Drugi zaredom osvojeni turnir donijet će i novi skok na rang ljestvici (trenutno 3.).

Medaljom su se okitili i Inga Sadaić te Josip Meglić. Oni su u konkurenciji mješovitih parova osvojili srebrnu medalju, nakon što su uzbudljivom finalu poraženi od poljske kombinacije Kordek/ Kwasnik 21:19, 22:20.
Sadaić je zapela u četvrtfinalu protiv Grkinje Sotiriou, koja je uvjerljivo slavila s 2:0. Meglić je svoj nastup u pojedinačnoj konkurenciji završio u 3. kolu, dok je u paru s Banom zapeo u četvrtfinalu.
Od ostalih hrvatskih igrača koji su nastupili jedino su Ira Misir i Barbara Janičić ostvarile pobjedu. Ira je zaigrala u 2. kolu pojedinačne konkurencije, baš kao i u paru s Barbarom. Bolja je u singlu bila Nizozemka Amy Tan, kasnija pobjednica turnira, dok su od naše kombinacije u parovima bolje bile Ruskinje s 2:1 u gemovima.
Na turniru su još nastupili Vito Buchberger, Borna Vadlja, Luka Črep, Sunčica Sertić i Dunja Štrbenac.

PODIJELI