PODIJELI

Nogometni kamp na Sveticama obilježio je prošli tjedan politički život u metropoli.

Privremena odluka Milana Bandića je pala, a ona glasi da se od Nogometnog kampa, od kojeg se mnogim rekreativcima koji vježbaju na Sveticama diže kosa na glavi, odustaje. Zasad.

Točnije, rekao je da će s dnevnog reda iduće sjednice Gradske skupštine povući svoj prijedlog za ulaganje u kamp Hrvatskog nogometnog saveza te da će točku uputiti na Skupštinu u studenom, i to nakon što se predsjednicima klubova zastupnika objasne sve nejasnoće i nedoumice u vezi s projektom. Što se njega tiče, volio bi da bi da taj projekt “koji će odrediti sudbinu i nogometnog kampa i atletike i Sportsko-rekreacijskog centra na Sveticama”, počne graditi što prije. – Kao u Rimu, neka tri dana zasjedaju, neka pitaju što ih god volja i dobiju odgovore na pitanja i nakon toga ću ponovno uputiti prijedlog na Skupštinu u studenom, a za sada ću tu točku povući – rekao je gradonačelnik Bandić.

Maratonci trče…

Zastupnica Gradske skupštine Sandra Švaljek za Zagrebački list komentirala je da nikakvih nejasnoća o kojim Bandić priča nema.

– Dapače, sve je potpuno jasno. Iz ugovora su uklonjeni objekti za građanstvo – rekla je Švaljek.

Šansa da ona podrži projekt na Skupštini postoji jedino ako se, kako kaže, objekti na Sveticama sagrade, ali ne novcem iz gradske blagajne, nego sredstvima zakupoprimaca.

A gradonačelnik nije odgovorio hoće li atletika ostati na toj lokaciji, već je samo napomenuo da on kao strastveni trkač vjerojatno neće maknuti atletsku stazu.

– Pa nemojte gradonačelniku uzimati njegovu ljubav. Vjerojatno ja kao strastveni trkač, maratonac, supermaratonac, neću dopustiti da se ostane bez atletske staze, bilo gdje, pa to bilo i na Sveticama. Čuvamo rekreacijski sadržaj građana, atletičara na Sveticama, ali nećemo ničim, ništa napraviti da ne umanjimo i ljubav nogometa i Hrvatskog nogometnog saveza da investiraju zajedno s lovom UEFA-e u taj prostor koji je sada sablazan – kaže gradonačelnik.

Odbio je govoriti o atletskim dvoranama na Zagrebačkom velesajmu, o stazi u Grani Klaki u Maksimiru, lokacijama za koje se sumnja da će, za razliku od Svetica, biti rezervirane za atletiku.

Poziv na sabotažu

Napomenimo i to da su netom prije nego što je Bandić odustao od Kampa, zastupnici Gradske skupštine Sandra Švaljek i Darinko Kosor digli glas protiv aneksa ugovora o ulaganju u Sportsko-rekreacijski centar Svetice, između Hrvatskog nogometnog saveza i Grada Zagreba, kojim se, kako su rekli, gradnja atletsko-nogometnog centra pretvara u gradnju nogometnog kampa na gradskoj imovini, te pozvali sve zastupnike da sabotiraju prijedlog.

– Prijedlog aneksa vezano za Svetice je zloporaba gradske imovine. To vidimo i imenom nove firme koja se u aneksu ugovora pojavila, mogućeg privatnog interesa koji se krije iza te nove firme, a na štetu najviše atletičara koji gube svoju dvoranu i atletske sadržaje, ali i svih građana koji žive u okolici Svetica i Maksimira – rekao je Darinko Kosor u ime Kluba gradskih zastupnika Nezavisne liste Sandre Švaljek i HSLS-a.

PODIJELI