PODIJELI

Nakon 8. kola (od 30 ukupno) 4. NL Središte Zagreb već se naziru momčadi za osvajanje lige. Ponikve su prije početka sezone imale ulogu jednog od mogućih osvajača lige, a čini se da su prognoze ovaj put bile u pravu, s obzirom na to da je momčad iz Gajnica trenutačno prva na ljestvici i ove subote u devetom kolu imaju priliku ostaviti iza sebe još jednog ‘favorita’ prije početka prvenstva, Karlovac 1919, koji je u toj ulozi, barem do sada, potpuno podbacio.

No, Karlovčani mogu pobijediti svakoga, tako da očekujemo dobru i kvalitetnu utakmicu na terenu uz Aleju Bologne. Dosadašnje iznenađenje prvenstva Slunj ide na noge Savskom Marofu koji je, nakon furioznog starta, u posljednja tri kola upisao isto toliko poraza i momčad koju predvodi Hrvoje Štrok morat će se trgnuti. Porazi od Samobora i od Karlovca nisu neočekivani, ali poraz od Zeline na domaćem terenu zasigurno je uzdrmao Marofljane. Slunj im je savršena prilika za povratak na pobjedničke staze, ali treba napomenuti da je Slunj razbio Karlovac u gostima i poigrao se s Mladosti iz Zaboka u prošlom kolu, stoga će u Marofu morati dobro zapeti da bi ‘arhivirali’ momčad iz Korduna.

U Zagorju se igra dobar nogomet, što potvrđuje Gaj iz Mača. Trenutačno drugo mjesto, s bodom zaostatka nad Ponikvama, potpuno je zasluženo igrama na terenu. Gaj igra brzo i poletno, napadački. I upravo takvu utakmicu očekujemo u Maču ove subote kada im u goste stiže Jarun. ‘Jezerani’ su domaćinska momčad, no ako žele u ligi igrati malo veću ulogu od pukog opstanka, a imaju golem potencijal, morat će naučiti pobjeđivati i u gostima. Zanimljivo će biti i u Strmcu, gdje Sava, koja je trenutačno u ‘zlatnoj sredini’ ljestvice, dočekuje Samobor, koji s trećeg mjesta vreba kiks Ponikvi i Gaja.

Samobor je u prošlom kolu uspio isprati gorak okus poraza protiv Ponikvi glatkom pobjedom na Poletom iz Buševca od 2:0. A Polet, koji uvjerljivo drži začelje ljestvice sa samo dva boda na kontu dočekuje Zelinu, koja je nakon katastrofalnog starta zaredala s boljim rezultatima u posljednjim kolima. Zeličani su u nizu od tri pobjede i sve osim slavlja u Buševcu bilo bi iznenađenje.