PODIJELI

Odbojkašice Olimpika, najbrojnijeg hrvatskog kluba, u prvom nastupu kluba u Superligi ostvarile se prvu pobjedu, pobijedivši u dvorani Trnsko, pred 300 gledatelja, favorizirani Osijek 3:2 (25:20, 22:25, 27:25, 22:25, 15:10).

Amazonke su od početka bez respekta agresivnim servisom i požrtvovnom obranom izluđivale gošće koje nisu mogle staviti loptu na parket. Ipak kako je utakmica odmicala Osijek se počeo dizati u igri i pokazao zašto je među najboljim ekipama u ligi.

Nakon pobjede u prvom setu i vodstva tijekom cijelog drugog seta ekipe Olimpika, Osijek polako preuzima inicijativu pred kraj drugog seta i cijeli treći set, među tim fanatična borbenost Amazonki opet ponajviše zahvaljujući sjajnim servisima okreću rezultat u trećem setu i vode 2-1.

U četvrtom setu Osijek od početka vodi i relativno glatko dobiva taj set i dolazi u priliku da kroz 5. set ostvari pobjedu. Domaće igračice se ne predaju i maksimalno koncentrirano i požrtvovno dobivaju 5. set i osiguravaju Olimpiku dva hvalevrijedna boda. Olimpik zasluženo pobjeđuje i najavljuju da će biti svakome tvrd orah.

– Čestitke curama na pobjedi i Osijeku na dobroj utakmici. Odigrali smo prvenstveno borbenu utakmicu gdje smo se s dobrom obranom izvlačili i držali konstantno u utakmici svih 5 setova. Doprinos su dale sve igračice što je važno za nas jer nas čeka duga i naporna sezona s puno izazova – rekao je trener Olimpika Tomislav Đurković.

PODIJELI