PODIJELI

Zdravko Mamić je na svojoj Facebook stranici objavio podulji post u kojemje iznio sve ono što ga muči.

Nazvao ga je ‘otvorenim pismom hrvatskoj javnosti’.

U ‘pismu’ je iznio što ga muči, a mi ćemo izdvojiti dio pod naslovom Zdravko Mamić i mediji: ‘Hrvatska nogometna javnost truje se već godinama. Izvrtanjem činjenica, lažima, mitovima. Posebno mi je teško gledati tužan i tragičan sunovrat Miroslava Blaževića, čovjeka koji je hrvatski nogomet beskrajno zadužio i koji sada u vrlo zrelim godinama cirkusira po medijima. Nazivaju ga novinari i baš kao u pjesmi Ede Majke koji se šprdao s pjevačem Crvene jabuke, Žerom, tako mediji zovu Ćiru – neka pljune, dat ćemo mu za konjak, dat ćemo mu naslovnicu, dat ćemo mu sliku. Dragi novinari, vi predobro znadete da Ćiri ne bi valjali Guardiola, Mourinho i Zidane da sad zajedno sjednu na klupu Hrvatske. Nažalost, velikom junaku, a sada čovjeku na zalasku koji sasvim sigurno ne bi prepoznao pola reprezentativaca, a kamoli sa sigurnošću znao u kojim klubovima i na kojim pozicijama igraju, činite medvjeđu uslugu. I još bezbroj takvih bez legitimiteta, bez ugleda, sa zadatkom i misijom.
Ja sam Zdravko Mamić. Imam prokletu narav, koja je jedino mene i moju obitelj do sada u životu koštala silno. A ne postoji čovjek, sportaš, klub kojem nisam pomogao. Mene su napadali fizički, na mene su pucali, vrijeđaju me na sve načine. Ovo nije pismo kojim se nekome za nešto pravdam. Niti slučajno. Griješio sam u procjenama, griješio sam u odlukama, ali tko nije? I tko neće? Molim vas, uzmite malo podatke, statistike, brojke, prošećite Maksimirom i razmislite. Samo toliko.
I da olakšam posao svima koji pripremaju nove konstrukcije, koji će mi pakirati i nakon večerašnje utakmice. Ne znam tko će biti predsjednik Saveza nakon izborne skupštine, ali znadem tko bi trebao biti sljedeći izbornik Hrvatske, bez obzira išli u Rusiju ili ne. Tko god bude na čelu, morao bi sjesti u avion, otići u London i nagovoriti Slavena Bilića da se vrati na klupu reprezentacije. Sada je stekao iskustvo, radio je u velikim klubovima, zna naš mentalitet, vrijeme je za povratak. Meni ništa nije dužan, nikoga nigdje nije preporučio, potpuno je neovisan i da me netko nešto pita, ja bih izabrao Hajdukovca, Splićanina, rokera. To bi bio odabir Zdravka Mamića, zloduha i monstruma hrvatskog nogometa. I još samo mali detalj. Zdravko Mamić se prije dvije godine povukao sa svih funkcija u HNS-u.
Puno sreće večeras reprezentaciji i Zlatku Daliću jer najveća je glupost koju sam pročitao u posljednjih deset godina napisana ovog vikenda – najbolje bi bilo da ne odemo u Rusiju. Zamislite kolika je to idiotarija i kolika podvala.’

Cijeli post možete pročitati ovdje:

[OTVORENO PISMO HRVATSKOJ JAVNOSTI] Zašto ovaj oblik komunikacije i zašto baš u ovom trenutku? Zato što druge moguć…

Posted by Zdravko Mamić on Montag, 9. Oktober 2017

PODIJELI