PODIJELI

Dječji tjedan u Velikoj Gorici započeo je uz otvorenje novog dječjeg vrtića Žirek u Cvjetnom naselju kojeg će pohađati stotinjak velikogoričkih mališana.

Na svečanom otvorenju vrtića u ponedjeljak popodne okupili su se predstavnici Grada Velike Gorice predvođeni gradonačelnikom Draženom Barišićem, ravnatelji obrazovnih ustanova, predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja, vlč. Norbert Ivan Koprivec koji je blagoslovi novi objekt, djelatnici DV-a Žirek predvođeni ravnateljicom Sandrom Crnić te oni najveseliji, vrtićarci koji su obogatili cijeli program otvorenja svojim pjesmama, plesom i turopoljskim govorom, piše gorica.hr.

-Do sada smo bili stisnuti u vrtiću u Koprivničkoj ulici ovih godinu dana dok su trajali radovi, sada smo otvorili četiri nove skupine za djecu iz redovitog programa, tri za djecu s poteškoćama u razvoju prema najsuvremenijim pedagoškim standardima opremili grupe, imamo senzomotornu sobu, i najbitnija nam je inkluzija da djeca iz redovitog programa budu zajedno s djecom s poteškoćama i da se ne separiraju-rekla je ravnateljica Sandra Crnić na otvorenju novoizgrađenog objekta.

Vrtić će pohađati 80 djece u redovnim vrtićkim skupinama, 17 u skupinama djece s poteškoćama u razvoju te još dvije skupine djece u programu predškole, i sve to u novom modernom prostoru koji se prostire na 1000 kvadrata.

Program inkluzije djece s poteškoćama u redovni vrtićki program u Žireku se provodi od 1994.godine.

-Završili smo jedan jako vrijedan i kvalitetan projekt, dali smo si puno truda zahvaljujući proračunu koji je to mogao podržati i mislim da smo izgradili jedan hvalevrijedan objekt sveukupne vrijednosti 13,3 milijuna kuna. Vrtić je izgrađen na mjestu gdje je nekad bila šumarija, imat će sedam odgojnih skupina, a velika je prednost da je to integracijski vrtić i da će imati tri skupine djece s teškoćama u razvoju. Cijeli prostor je obogaćen i novim bazenima, blizu je POUVG, srednja i osnovna škola, gotovo sve što traže mlade obitelji u gradu i bit će ovo cvijet Cvjetnog naselja-poručio je gradonačelnik Dražen Barišić dodavši kako je uz vrtić uređeno i igralište za djecu, a slijedi uređenje drugih parkova, a u skoroj budućnosti i novih vrtića.

-Pred nama su novi projekti ulaganja u predškolske objekte, gotov je idejni projekt u Selnici, projektira se vrtić u Maloj Buni,razmišljamo o objektima u Vukovini, Vrhovlju, manjoj dislokaciji u Kurilovečkoj kako bi uvjeti za našu djecu bili još kvalitetniji- dodao je gradonačelnik.

 

PODIJELI