PODIJELI

Košarkaški centar Dražena Petrovića će u subotu biti mjestom odigravanja prvog gradskog košarkaškog derbija između Cibone i Cedevite. Utakmica četvrtog kola ABA lige počinje u 21 sat. Prvi je to ovosezonski gradski derbi ekipa koje su bile finalisti prošlosezonskog Prvenstva Hrvatske.

– U zadnjih 5-6 godina ovo je derbi u Hrvatskoj. Nekad je to bio Split ili Zadar, danas je to Cedevita. Svaki derbi ima svoju draž. Meni je osobno drago jer je tamo moj suigrač i bivši igrač Jure Zdovc, a i to je klub u kojem sam djelovao. Uvjeren sam da ćemo dati sve od sebe da dobijemo tu utakmicu – rekao je trener Cibone Slobodan Subotić.

Nakon dva domaća poraza u nizu (u nedjelju od Igokee u ABA ligi i u srijedu od Fiat Torina u Eurokupu), momčad Cedevite pokušat će se vratiti na pobjedničku stazu kod najvećeg suparnika.
– Hvala Bogu da postoji taj derbi i da će biti puna dvorana. Igrači će biti motivirani, u to ne sumnjam. Mi smo u nizu od dva poraza i moramo što prije taj niz prekinuti. Neće biti lako. Cibona će sigurno napraviti sve da nas dobije, ali tu se isto vidi karakter igrača. Vidjet ćemo kako će igrači na to odgovoriti na terenu. Nadam se da ćemo imati dobar dan i definitivno moramo odigrati bolju i odgovorniju obranu jer naša obrana obično traje prvih 10 sekundi, a mora trajati 24, tako da tu imamo dosta prostora. Kao što sam rekao poslije zadnje utakmice, mi kroz utakmice moramo rasti, uigravati se i pobjeđivati – rekao je trener Cedevite Jure Zdovc.

PODIJELI