PODIJELI

Policija je u ponedjeljak prijepodne počela s uhićenjima bivših čelnika Agrokora koju su tu kompaniju vodili prije nego što ju je preuzela privremena uprava, a prema podacima Državnog odvjetništva “izvidi i pretrage” traju kod 15 osoba.

Ovo su imena svih 15 osumnjičenih za koje je izdan nalog za istragu: Ivica, Ante i Ivan Todorić, Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić. Discordia i Hrstić su bili zaposlenici revizorske kuće Baker Tilly koja je izrađivala revizorska izvješća za Agrokor u Todorićevo vrijeme.

Dosad su prema dostupnim podacima uhićeni Ivan Crnjac, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić, Tomislav Lučić, Mislav Galić i Damir Kuštrak. Svi oni bili su članovi Uprave ili Nadzornog odbora posrnulog koncerna, u čijoj je upravi, prije dolaska izvanrednog vladinog povjerenika Ante Ramljaka, bilo sedmero članova.

Na vrhu je bio Ivica Todorić kao predsjednik, dok je njegov stariji sin Ante bio dopredsjednik. Na tu je funkciju Ante Todorić došao početkom 2016., a njegovu dotadašnju poziciju člana uprave za maloprodaju preuzeo je Darko Knez, ali samo na šest mjeseci. Ostali članova uprave Agrokora imali su unutar kompanije titulu izvršnih potpredsjednika, piše Jutarnji list.

PODIJELI