PODIJELI

Rukometaši Zagreba če u šestom kolu SEHA – Gazprom lige gostovati kod skopskog Vardara. U utorak, 17. listopada, od 17:30 sati, hrvatski prvak će drugi put, nakon gostovanja u Ligi prvaka, odigrati dvoboj protiv makedonskog predstavnika.

Ovo je posljedni ispit za Lavove pred reprezentativnu stanku, gdje će pet rukometaša PPD Zagreba obući reprezentativne dresove. Na prijateljskim utakmicama koje su na rasporedu 26. i 28. listopada će tako slovenske boje braniti Urh Kastelic, a hrvatske Zlatko Horvat, Igor Vori, Stipe Mandalinić i naknadno pozvani Mario Vuglač.

– Imali smo skoro duel s Vardarom u EHF Ligi prvaka gdje smo na kraju izgubili s malo velikom razlikom s obzirom da smo neke periode utakmice odigrali bolje. Naravno da smo u ovom trenutku u nešto boljem položaju, jer smo mi igrali utakmicu u četvrtak s Rhein-Neckar Löwenom, a Vardar iscrpljujuću utakmicu s Barcelonom u subotu tako da smo imali dva dana duže i za odmor i za pripremu od našeg protivnika kojeg izuzetno cijenimo, ali u svakom slučaju ćemo probati dati jedan maksimum u ovom trenutku koliko možemo. Kod nas se situacija popravlja jer su Bičanić i Žarko Marković već na raspolaganju u punom trenažnom procesu što proširuje mogućnosti u igri zbog čega ćemo u utakmicu sigurno ući maksimalno pripremljeni, koncentrirani i motivirani da napravimo što bolji rezultat – rekao je trener zagrebačkog kluba Kasim Kamenica.

– Naša očekivanja su da odemo tamo i odigramo što bolju utakmicu. Znamo da je Vardar apsolutni favorit, igraju doma, europski je prvak, pobijedili su nas zadnju utakmicu u EHF Ligi prvaka sedam razlike. Idemo se tamo pokazati u najboljem svjetlu. Čekat ćemo svoju šansu i nadam se da ćemo je ovaj put iskoristiti te se vratiti doma s nova tri boda – dodao je Mario Vuglač.