PODIJELI

MUP je večeras objavio priopćenje o provedenim aktivnostima u slučaju Agrokor.

U priopćenju je između ostalog navedeno kako je uhićeno 12 osoba dok su tri osobe nedostupne. Iako se u priopćenju ne navode imena prema dosadašnjim saznanjima medija jasno je da je riječ o Ivici Todoriću i njegovim sinovima.

TKO JE NA POPISU ZA ISTRAGU: Todorić, njegovi sinovi, zet i još 11 osoba

DORH je, naime, izvijestio kako se istraga provodi nad 15 osoba. Tijekom dana se doznalo kako su uhićeni Ivan Crnjac, Piruška Canjuga, Tomislav Lučić, Ljerka Puljić, Mislav Galić, Marijan Alagušić, Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Sertić, Olivio Discordia i Sanja Hrstić. Isto tako je poznato da su na vrhu popisa upravo Todorić te njegovi sinovi Ante i Ivan.

TODORIĆ KOMENTIRA NA FEJSU: Evo stigla i ova nadrogirana luda. Hvala Bosni!

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

‘Policijski službenici PNUSKOK-a, Uprave kriminalističke policije, Ravnateljstva policije u koordinaciji s Županijskim državnim odvjetništvom i u suradnji sa Samostanim sektorom za fin. istrage provode kriminalističko istraživanje nad petnaest hrvatskih državljana zbog kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, krivotvorenja službene isprave i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Policijski službenici PNUSKOK-a, Uprave kriminalističke policije, Ravnateljstva policije u koordinaciji s Županijskim državnim odvjetništvom i u suradnji sa Samostanim sektorom za fin. istrage provode kriminalističko istraživanje nad petnaest hrvatskih državljana zbog kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, krivotvorenja službene isprave i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Temeljen naloga Županijskog suda u Zagrebu u tijeku je provođenje dokaznih radnji pretrage doma i drugih prostorija na 24 lokacije, pretrage poslovnih prostorija na 3 lokacije, pretrage 17 pokretnih stvari i 12 pretraga osoba.

Obzirom na opsežnosti najvjerojatnije će se pretrage nastaviti i tijekom sutrašnjega dana.

Tijekom do sada provedenog kriminalističkog istraživanja uhićeno je ukupno 12 osoba, protiv kojih se planira podnošenje kaznene prijave Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu zbog osnovane sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela. Uhićene osobe će se dovesti pritvorskom nadzorniku, a tri osobe su nedostupne.’

TODORIĆ U LONDONU: Njegova odvjetnica Sloković tvrdi da nije u bijegu

PODIJELI