PODIJELI

U subotu, 21. listopada, nogometaši Dinama igraju od 19 sati derbi 1. HNL kod Hajduka. Utakmicu su najavili glavni trener vodeće momčadi prvenstva Mario Cvitanović i kapetan momčadi Domagoj Antolić.

– Čeka nas derbi, to je poseban ugođaj, posebna utakmica vrijedna tri boda. Na nama je da prezentiramo klub, sebe, poziciju na ljestvicu i potvrdimo sve ovo što smo radili i na čemu ustrajemo svaki dan od početka prvenstva. Nema uzbuđenja i straha, to je najbitnije, jer se bavimo nogometnom, radimo ono što volimo i u čemu uživamo. Dosta smo radili, pričali i grupno i pojedinačno te igrači željno očekuju derbi. I, sve je na terenu. Jedva čekamo da istrčimo na teren i zaigramo nogomet – rekao je Cvitanović.

– Momčad s nestrpljenjem očekuje utakmicu u dobroj atmosferi. Remi s Osijekom nas nije nimalo poljuljao već samo dodatno mobilizirao. Analizirali smo cijeli tjedan gdje smo griješili i sutra očekujemo da ćemo biti puno puno bolji – nadodao je kapetan Antolić.

Hoćete li promijeniti formaciju s obzirom na veliku konkurenciju u veznoj liniji povratkom Ademija?

– Svaki igrač je bitan, isto tako i Ademi. Veseli me njegov povratak u ekipu, kako s karakterne tako i igračke strane. Donosi nam novu dimenziju i kvalitetu i njegovu stanje određuje minutažu. Veseli da je velika gužva, ovaj tjedan smo rotirali i tražili optimalnu formaciju i igrače za određenu formaciju i ideju – dodao je glavni trener.

– U zadnjim utakmicama Hajduk je dosta miješao sustave i igrače, vidjet ćemo s kojim sustavom će igrati, ali znam s kojom idejom će igrati. Pripremali smo ovaj tjedan treninge i utakmice da budemo spremni za više sustava i ideja. Imaju dobru i prepoznatljivu igru prema naprijed. Želim da sutra pokažemo na terenu o našim taktičkim varijantama. Zanima me samo Dinamo i kako ćemo mi izgledati – rekao je Cvitanović.

Trener Cvitanović je napomenuo kako Matel i Fiolić neće put Splita zbog ozljeda, kao ni Perić jer mora odraditi kaznu zbog tri žuta kartona. Ćorić trenira, radi, i ići će u Split.