PODIJELI

Gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima, obišao je u petak ujutro objekt stare osnovne škole u Vidovcu, gdje će uskoro, nakon završene zakonske procedure, započeti gradnja nove škole sa sportskom dvoranom.

‘Ispričavam se Vidovčanima što to nismo prije realizirali i zahvaljujem im na strpljenju. Ova škola je izgrađena prije 82 godine i više ne zadovoljava uvjete za školovanje. Sretan sam što će djeca iz Vidovca u školskoj godini 2018./19. slušati nastavu u novoj školi i trenirati u novoj sportskoj dvorani’, rekao je gradonačelnik te dodao kako će novi objekt imati osam učionica- četiri u prizemlju za niže i četiri na katu za više razrede.

Ravnateljica škole Gordana Horvat naglasila je da učenici, njih 148, sada pohađaju matičnu školu u Markuševcu do koje je Grad Zagreb organizirao prijevoz koji odlično funkcionira. Djeca su zadovoljna i vesele se što će se uskoro vratiti u svoju novu, modernu školu, u kojoj će se, što nam je izuzetno važno, nastava održavati u jednoj smjeni.

Zadovoljstvo početkom izgradnje škole izrazila je i predsjednica Mjesnog odbora Vidovec Bernarda Hukman. Jako smo sretni što će konačno doći do realizacije izgradnje škole jer srce svakog mjesta i sela je škola.

Predsjednik Vijeća Gradske četvrti Podsljeme Krešimir Kompesak naglasio je kako bi početkom studenoga, nakon završene zakonske procedure i ako ne pristigne nijedna žalba, trebala početi gradnja škole od 2332 kvadrata, na radost mještana i učenika Vidovca.

PODIJELI