PODIJELI

U nedjelju od 17 sati, u dvorani 2 Doma sportova, igra se utakmica petog kola ABA lige između Cedevite i Crvene zvezde.

Zagrepčani su u srijedu igrali u Istanbulu protiv Darussafake i ondje su u napetoj završnici propustili uzeti pobjedu (85:83), a Crvena zvezda stiže u Zagreb nakon pobjede protiv Barcelone (90:82) u Euroligi.

Cedevita je u rezultatskoj krizi. Od posljednjih pet utakmica izgubila je četiri, a ta jedna pobjeda bila je u HT Premijer ligi kod Alkara.

– Sve utakmice koje smo dosad dobili, dobili smo s dobrom obranom. Znači, primili smo oko 70 poena ili manje. Mi se moramo vratiti osnovama. Istina je da smo u međuvremenu dobili puno igrača pa smo malo zapostavili obranu koja mi je prioritet jer smo ih morali posložiti u napadačkom smislu. Sigurno da bi bilo lakše da smo od ta četiri poraza dvije utakmice dobili pa bi se neki bonus nakupili. Ovako ga više nemamo i definitivno nas u nedjelju čeka jedna šansa da pokažemo što je naša kvaliteta i da odigramo dobru utakmicu. Prije svega moramo pobijediti – rekao je trener Cedevite Jure Zdovc.

Porazi koje je Cedevita doživjela bili su u završnicama i sve je moglo izgledati drugačije da je koja lopta više ušla u posljednjim minutama.

– Ja sam pozitivan. Moramo biti pozitivni i iz tih utakmica izvući pozitivne stvari. Nije ni Zvezda bau-bau po onome što sam vidio. Sve utakmice koje smo igrali, nijedna ekipa nije nešto posebno, ni Darussafaka, ni Torino, ali nismo ni mi. Samo od nas ovisi da iskočimo i da bi to napravili moramo dobro raditi, moramo se vratiti obrani i moramo se malo žrtvovati za ekipu. Još nismo ekipa, još je tu dosta egoizma, individualnih akcija i to je možda i ta razlika zašto smo te utakmice izgubili.

Kapetan Roko Ukić pozvao je navijače:

– Nema se tu što puno reći. Zvezda je euroligaš po svim karakteristikama. Bit će prava poslastica za sve. Pozivamo ljude da dođu u što većem broju i nadamo se prazniku košarke.”