PODIJELI

U redove hokejaša Medveščaka stigao je novi golman, 27-godišnji Kanađanin Kevin Poulin, vratar s NHL iskustvom.

Poulin je rođen  1990. godine u Montrealu. Juniorski staž započeo je u Victoriaville Tigersima, klubu iz jedne od jačih kanadskih razvojnih liga u Quebecu. 2008. godine draftirali su ga New York Islandersi u 5. rundi drafta, kao ukupno 126. izbor.

Poulin je svoju profesionalnu karijeru započeo 2010. godine u podružnici Islandersa, klubu iz AHL-a, Bridgeport Sound Tigersima. Sve do 2016. branio je u AHL-u s povremenim nastupima i u najjačoj ligi svijeta, na golu Islandersa, za koje je upisao 50 nastupa uz 90 % obrana. U AHL-u je odigrao 185 utakmica za Bridgeport, Syracuse i Stockton sa 91.2 posto uspješnosti.

Prošle sezone odlučio je okušati sreću izvan Sjeverne Amerike te je potpisao ugovor sa jedinim kazahstanskim klubom u KHL-u, Barysom iz Astane. U dresu „Snježnih leoparda” branio je na 14 utakmica sa 91 posto obrana.

Riječ je o vrataru sa iskustvom igranja u najjačim ligama svijeta koji će biti veliko pojačanje za Medveščak u nastavku sezone.

Dolaskom Poulina klub je završio suradnju dosadašnjem prvom vrataru Gašperu Krošelju.

– Odlučili smo ranije završiti ugovor s Krošeljom. Plan je bio uključiti ga u momčad kao najboljeg vratara za nas koji nosi svega 2 boda na rosteru momčadi. Međutim, plan se nije ostvario na taj način. Krošelj je imao brojne prilike pokazati i dokazati svoje kvalitete i spremnost, no nije uspio u tome. Odlučili smo da je vrijeme za promjene jer vidimo predanost i jačinu momčadi i potreban nam je dosljednost i sigurnost kod našeg prvog vratara. – pojasnio je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

Novi vratar pridružit će se momčadi u utorak.

PODIJELI