PODIJELI

Dinamo II na vrhu je drugoligaške ljestvice, a najčešće spominjano ime u momčadi trenera Igora Jovičevića je napadač Borna Miklić. Drugog studenog Miklić će napuniti 20 godina, a trenutačno je prvi strijelac 2. HNL sa sedam pogodaka u 11 utakmica koliko je nastupao.

Možete li nam opisati malo svoj nogometni put?
– Moslavina je moj prvi klub i tamo sam napravio prve nogometne korake. Tamo sam bio do starijih pionira kada sam dobio poziv iz Dinama. Nakon probe, ovdje sam i ostao i te napredovao pomalo i došao do 2. momčadi Dinama, gdje se trenutno i nalazim, a nadam se naravno da ću napredovati još i više.

Sa sedam postignutih pogodaka trenutno ste na prvom mjestu ljestvice strijelaca 2. HNL. Osjećate li pritisak?
– Osjećaj je odličan i iskreno ne osjećam nikakav pritisak, više mi je to motivacija, jedva čekam svaku utakmicu i željan sam igre, golova i da zadržim tu poziciju do kraja sezone.

Koja pozicija vam najbolje odgovara i volite li više zabiti ili podvaliti loptu?
– Najbolje mi odgovara pozicija koju trenutno igram, centralni napadač. Koliko god volim dobru asistenciju, ipak mi je draže zabiti.

Tko vam je nogometni uzor i za koji klub u inozemstvu navijate?
– Uvijk mi je uzor bio Ibrahimović, a u inozemstvu navijam za Real Madrid.

Očekujete li poziv u prvu momčad Dinama?
– San svakog igrača je igrati za prvu momčad i bio bi sretan da dobijem poziv, ali ne želim se previše opterećivati, trenutno sam zadovoljan svojim statusom u drugoj ekipi i želim nastaviti opravdavati iskazano povjerenje trenera i raditi na sebi što više da budem bolji i konkurentniji.

Što očekujete od ove sezone, koliki broj golova i asistencija bi vas zadovoljilo?
– Očekujem sezonu bez ozljeda, to mi je najbitnije jer ako ozljede izostanu siguran sam da golova i asistencija neće nedostajati. Što se tiče brojki, što više, to bolje.

Što očekujete od Dinama 2 u ovoj sezoni?
– Očekujem nastavak dobre igre i još veći napredak cjelokupne momčadi te ne sumnjam da ćemo ostvariti dobar rezultat na kraju sezone.

Da niste nogometaš, što bi bili?
– Da nisam nogometaš mislim da bih svirao u nekom glazbenom sastavu.

Gdje se vidite za pet godina?
– Ne želim gledati previše unaprijed, trudim se iz dana u dan biti sve bolji, davati sve od sebe i učiti nove stvari te raditi na sebi još više.