PODIJELI

U Centru kulture na Peščenici i Kazalištu Knap u subotu 28. listopada u 20 sati odigrat će se predstava “Koltovi generala Pattona”.

Tekst je napisao Nino Škrabe, “trećina” nekoć sjajnog autorskog trojca Senker-Mujičić. Škrabe, majstor dijaloga, jezika i karaktera. Predstavu je do sada imalo prilike vidjeti skoro pet tisuća ljudi, a nakon kraće stanke, ponovno je na kazališnim daskama.

Ova crna komedija u režiji Georgija Para književno duhovito raskrinkava podijeljeno hrvatsko društvo, ne samo ideološki, svjetonazorski i religijski nego i kulturno. Jednako “cilja” u crne i crvene, lijeve i desne, bogate i siromašne, domaće ili dotepence, a umjesto žrtava nudi smijeh kao rješenje. Četvero glumaca; Mladen Vasary, Tomislav Martić, Sunčana Zelenika i Ana-Marija Percaić glume sveukupno šesnaest istaknutih pripadnika hrvatskog društva raznolikih karaktera.

Dva umirovljena generala, novinarka žutog tiska, bivša balerina, modni stilist, urednica vjerskog radijskog programa, ljevičarska aktivistica, lokalni tajkun, operna diva, vrtićka teta samo su neki od likova. U predstavi se pokušava razotkriti kako su tajanstveni koltovi slavnog generala Pattona dospjeli na naše daske i je li njihov pucanj u ekstremno podijeljeno hrvatsko društvo bio samo pucanj u prazno.

PODIJELI