PODIJELI

Stanovnici Španskog su potpisivali peticiju protiv, a predsjednik njihove četvrti glasovao je za uvođenje naplate parkiranja u tom naselju.

Željko Jeger, koji inače pripada stranci gradonačelnika Milana Bandića nije, međutim, jedini koji je odlučio da će se u Šoljanovoj i Korajčevoj ipak aktivirati parkirni automati kako bi stanovnici kvarta svakih sat vremena u njih mogli ubaciti kunu i pol te si na taj način omogućili legalno stajanje s automobilima ispred svojih zgrada.

Glasovalo je za tu odluku ukupno deset članova Vijeća gradske četvrti Stenjevec, i to svi bandićevci, HDZ-ovci te većina vijećnika koji pripadaju stranci Nezavisna lista Sandre Švaljek.

Od vijećnika iz stranke bivše zamjenice gradonačelnika, nije se ‘dao’ tek bivši predsjednik četvrti Vladimir Andrić, dok je, uz njega, protiv naplate parkinga u Španskom glasovalo još osam lokalnih političara, i to iz SDP-a, Mosta te iz stranaka Živi zid i Zagreb je naš.

SDP-ovci su izračunali kako naplatom parkiranja po cijelom Zagrebu, Grad neće profitirati, već će godišnje iz blagajne izgubiti minimalno 20 milijuna kuna.

– Trenutačno je pod naplatom 33 tisuće parkirnih mjesta, a kontrolira ih 161 zaposlenik Zagrebparkinga. Uvede li se plaćanje još sto tisuća mjesta, zaposlit će se još 480 ljudi, koji imaju bruto plaću devet tisuća kuna. Koštat će to Grad 50 milijuna kuna, a kartama od 25 kuna za svako mjesto uprihodit će 30 – izračunali su u SDP-u, piše Večernji list.

PODIJELI