PODIJELI

Hokejaši na ledu Medveščaka ostvarili su drugu pobjedu u dva dana. Nakon 4:1 pobjede nad vodećim Vienna Capitalsima u četvrtak, u petak su u Ledenoj dvorani Doma sportova medvjedi bili bolji od trećeplasiranog Innsbrucka 3:1 (2:0, 1:0, 0:1).

Kao i večer prije, prvo ime utakmice u petak bio je Kanađanin Kevin Poulin. Nakon 50 obrana u svom prvom nastupu za prvaka Hrvatske, u petak je obranio 45 od 46 udaraca hokejaša Innsbrucka.

Medveščak je odlično krenuo u utakmicu povevši u 8. minuti pogotkom Samsona Mahboda, a u 10. minuti odlazi na 2:0 golom Sondre Oldena. Tim rezultatom završila je prva trećina u kojoj je omjer udaraca bio 16-9 u korist domaće momčadi.

Nakon toga uslijedio je pritisak gostiju, ali Medveščak uspijeva doći i do trećeg pogotka (Tero Koskiranta) u 24. minuti. Uslijedila je opsada Poulinova gola, ali Innsbruck preko Andrewa Clarka dolazi do jedinog pogotka 12 minuta prije kraja.

Innsbruck je u drugoj i trećoj trećini imao 36 udaraca na gol Poulina, dok je Medveščak uputio samo 13 udaraca Reneu Swetteu u tih 40 minuta igre.

Nakon 14 odigranih utakmica, zagrebačka momčad je na sedmom mjestu s 21 bodom. Sljedeću utakmicu Medveščak igra u utorak, 31. listopada kada u Zagreb dolazi češki Orli Znojmo.

Strijelac prvog pogotka Samson Mahbod Foto: Dario Vuksanović