PODIJELI

Velik zagrebački glumac Žarko Potočnjak na najbolji će način proslavit svoj zlatni jubilej druženja s kazališnom publikom – na sceni Gradskog drmaskog kazališta Gavella.

U ponedjeljak 30. listopada u 19.30 sati slavni će glumac i ljubimac zagrebačke kazališne publike izvesti monodramu Eberharda Streula “Zvjezdani trenutak Josipa Bizjaka” u čast 50-godišnjice svojeg profesionalnog rada. Prilagodbu su učinili Marius Schiener, Ž. Potočnjak i Pavo Marinković.

Glumačka legenda i prvak Drame zagrebačkog HNK u mirovini Žarko Potočnjak ovu monodramu izvodi u produkciji umjetničke organizacije Mitropa.

Glavni junak, Josip Bizjak, neostvareni je umjetnik i fanatik kazališta u kojem radi kao rekviziter. Kada publika unatoč otkazanoj predstavi ne napušta dvoranu, u jednom trenutku on ostaje sam na sceni i započinje istovremeno duhovitu i melankoličnu kazališnu igru kojom otkriva pogled iza kulisa kazališta.

Mašta i čežnja, ambicije i stvarnost te jedan sasvim drugačiji pogled na umjetnost kroz profanu, a ipak suptilnu egzistenciju jednog kazališnog gubitnika odlike su ove predstave.

PODIJELI