PODIJELI

Na Jarunu je u četvrtak oko tri sata poslije ponoći buknula vatra na prizemnici u kojoj je smješten noćni klub Circus.

Čekaju se rezultati policijskog očevida kako bi se utvrdio uzrok požara u klubu koji je na jarunskoj noćnoj sceni opstao samo godinu dana, a posljednjih nekoliko tjedana ne radi. Osim toga, njegovo rušenje je predviđeno do kraja ovog mjeseca.

Kako je za T portal početkom mjeseca objasnio Denis Vukoja, stručni suradnik za odnose s javnošću u ustanovi Upravljanje sportskim objektima Grada Zagreba, motiv rušenja je činjenica da se radi na osiguranju neometanog kretanja biciklista, rolera te pješaka u sklopu SRC-a Jarun. Naime, klub Circus, nekadašnji Lake City, na trasi je za koju su planirani milijunski radovi – gradnja rolersko-biciklističke staze od pola kilometra s oborinskom odvodnjom i javnom rasvjetom.

– S radovima oko jezera se pretjeruje, a mir šetača i obližnjih stanara nitko od ugostitelja ne poštuje. Sjećam se kad je Circus otvoren u ljeto prošle godine. Bile su tu kolone skupocjenih automobila. Pravo cirkusiranje. A o odabiru glazbe da i ne govorim. Ne kažem da treba slušati klasiku, ali za sve postoje granice. No, ovdje decibeli trešte – rekla je za Jutarnji list jedna od ogorčenih stanarki koja živi u neposrednoj blizini jezera.

Ovo nije prvi požar

Prije točno deset godina vatra je progutala jarunski restoran Som Jura, a šteta je bila procijenjena na više od 200 tisuća eura.

U travnju 2009. požar je zahvatio i popularni restoran Lido, a u svibnju 2012. vatra je poharala, također u gluho doba noći, i popularni kafić Macao. ‘Vatreno’ je bilo i u kolovozu 2014., kada je izgorio Ray Grill Club. Noćni klub Deep diver također je do temelja progutao požar koji je izbio pod okriljem noći u ožujku 2015. godine.

PODIJELI