PODIJELI

Hrvatski nogometni savez odustaje od gradnje nogometnog kampa na Sveticama, projekta koji je pompozno najavljen u siječnju 2014. godine.

Na sjednici održanoj u petak, 27. listopada 2017., Izvršni odbor HNS-a odlučio je kako će zbog otvorenih pitanja u suradnji s Gradom Zagrebom privremeno obustaviti sve aktivnosti vezane za izgradnju nogometnog centra na Sveticama. Kako bi smanjili štetu zbog kta Svetice, IO HNS-a je odlučio da se okreće novom infrastrukturnom projektu – obnovi nogometnih igrališta po Hrvatskoj.

– Želja nam je da se ubuduće na Sveticama, pored bazena na kojemu se uskoro nastavljaju radovi, urede tereni za potrebe Hrvatskog nogometnog saveza i hrvatskog nogometa općenito te da se objekt sačuva i zadrži za atletiku. Ovo je prvi korak i vjerujem da HNS ima potencijala i da će ispuniti zacrtano – rekao je tada Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.

– Hvala prije svega Gradu Zagrebu i ŠRC-u Svetice, koji je i u vremenu kada sam igrao nogomet bio zelena oaza grada Zagreba. Nogomet raste iz dana u dan te moramo graditi infrastrukturu i nadam se da ćemo imati i regionalnih centara. Sve bismo papire trebali riješiti do veljače. Imamo sredstava još od Tuhelja (još jedan projekt kampa HNS-a koji je propao, op. a.). Treba nam umjetne trave, terena, a ovoga trenutka HNS ima ogroman rejting u svijetu. Hvala svima koji pomažu ovaj projekt, izgradit ćemo lijep centar na diku i ponos Hrvatske – rekao je 2014. Davor Šuker, predsjednik HNS-a.