PODIJELI

Iza rešetaka u Remetincu završila je 18-godišnja djevojka zbog iznude navodnog duga od 1.400 kuna.

Tereti je se da je od rujna do prije nekoliko dana u više navrata od svojega 40-godišnjeg poznanika, inače 70-postotnog invalida, tražila da joj plati 1.400 kuna za radove u stanu u kojem su prije bili cimeri.

– Imam svoje dečke koji će prebiti tebe i tvoju majku. Bit ćeš mi rob nakon što ti pobijem roditelje – rekla je 18-godišnjakinja svojoj žrtvi.

Sve je počelo u kolovozu ove godine u unajmljenome stanu pokraj Autobusnoga kolodvora, kada je 40-godišnjak oštetio instalacije u stanu u kojem su navodno zajedno živjeli.

Troškove popravka oko 1.400 kuna podmirila je 18-godišnjakinja, no potom je prilično brutalno počela proganjati 40-godišnjaka tražeći ga povrat novca, a nakon što joj je platio, navodno je tražila i kamate.

Najprije ga je u rujnu pozvala u stan gdje mu je rekla da ima dečke koji će ga prebiti, ako joj do 10. rujna ne podmiri dug. On joj je donio novac, no nakon što joj je u dva navrata predao traženih 1.400 kuna, ona ga je nazvala te ga ponovno zatražila isti iznos. Opet je došao kod nje u stan gdje ga je ona, prema njegovim tvrdnjama, počela tući, udarivši ga šakom u glavu, a zatim ga izudarala i metalnom cijevi, govoreći mu da je budala i da će biti njezin rob nakon što mu ubije roditelje, piše Jutarnji list.

Zbog zadobivenih ozljeda 40-godišnjak je zatražio liječničku pomoć te je sve prijavio policiji. Djevojka je uhićena, a nakon što je u nazočnosti branitelja Zorana Pilipovića iznijela obranu u tužiteljstvu, privedena je na zagrebački Županijski sud gdje joj je određen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela. U svojoj obrani porekla je djelo, rekavši da je 40-godišnjak izmislio čitav događaj kako ne bi morao platiti radove.

Tužiteljstvo joj nije povjerovalo, a nije ni istražni sudac koji je zaključio da postoji opasnost od ponavljanja djela. Naime, 18-godišnjakinja je navodno kao maloljetnica već imala postupak jer je nekoga pretukla nogom od stola te mu nanijela teške tjelesne ozljede. Zbog toga joj je bila izrečena odgojna mjera.

PODIJELI