PODIJELI

28.10.2017. Klasik TV slavi 7. rođendan, u samo sedam godina prometnuo se u jedan od najgledanijih IPTV/Cable kanala u Hrvatskoj i regiji.

Danas se Klasik TV emitira u cijeloj regiji, zastupljen je na najvećim platformama i broj gledatelja stalno raste. Klasik TV pružio je ono najvrjednije – otvorile su se arhive i filmovi koji se više nisu mogli vidjeti na drugim televizijama postali su dostupni.

Taj posao nije nimalo lak. Pregovori o otkupu filma katkad su bili teški slično je bilo i pri ulasku među kabelske operatere.

‘Vrlo smo zadovoljni što su nas gledatelji prepoznali. Od njih i operatera dobivamo puno pohvala za svoj kanal i program. Velika prednost je što nas mogu gledati svi bez obzira na godine. Mlade zanima što su njihovi roditelji gledali a stariji se žele podsjetiti omiljenih filmova. Redovito pratimo gledanost našeg programa i neki trendovi vezani uz popularnost sadržaja kontinuirani su od prvog dana. Najgledaniji filmovi su: “Bitka na Neretvi”, “Valter brani Sarajevo”, “Ko to tamo peva”, “Maratonci trče počasni krug”, “Vuk samotnjak”, “Jelenko”, “Kuda idu divlje svinje”’ kaže Antonija Horak s Klasik TV-a.

Osim toga gledanost dokumentarnih filmova raste.

‘Dokumentarce redovito prikazujemo u prime timeu, ali otvoren je i posebni dnevni termin pa svakog dana na programu je barem jedan dugometražni ili srednjometražni dokumentarni film i više kratkih dokumentaraca. Ponosni smo na to da s mnogim festivalima surađujemo kao medijski pokrovitelji te ih podržavamo u zajedničkom cilju – popularizacije domaćeg dokumentarnog filma’, dodala je.

Klasik TV-om publika je dobila baš ono što je nedostajalo na tržištu – televizijski kanal na kojem, gledajući filmove, mogu naučiti sve o povijesti filmske umjetnosti na ovim prostorima. Danas je Klasik TV jedan od najvećih promotora filma i izvoznika kulture u regiji.

Vikend smijeha

Počinje vikend – vikend smijeha na Klasik TV-u! A na Facebooku dijelimo majice 🙂

Posted by Klasik TV on Freitag, 27. Oktober 2017

Povodom 7. godišnjice prikazivanja, Klasik TV svojim gledateljima donosi Vikend smijeha. Tijekom rođendanskog vikenda od 27. do 29. 10, s početkom u 20.05 sati bit će prikazane neke od najpopularnijih domaćih komedija, njih ukupno devet.

Na sam rođendan, u petak 27.10. u 20 h na rasporedu je komedija Dalibora Matanića “Blagajnica hoće ići na more“, u 21:35 h slijedi crna komedija „Dnevnik Mašinovođe“ u kojoj je sjajnu ulogu ostvario Lazar Ristovski, a film je osvojio više nagrada, te u 23 h „Žikina ženidba“ posljednji, deseti, nastavak nekoć popularne serije filmova „Lude godine“ s Dragomirom Bojanićem Gidrom u glavnoj ulozi.

U subotu, 28.10. je u 20.05 h na rasporedu premijera komedije Snježane Tribuson „Tri muškarca Melite Žganjer“. Riječ je o seriji čije će se sve tri epizode prikazati u kontinuitetu. Romantična komedija iz 1998. u kojoj glavne uloge tumače Mirjana Rogina i Goran Navojec u vrijeme premijere popraćena je sjajnim kritikama i vrlo dobrim odzivom publike. Kroz priču o povučenoj slastičarki Meliti i njenoj simpatiji, dostavljaču kolača Janku, ironizira se fenomen latinoameričkih sapunica. Na filmskom festivalu u Puli film je osvojio Zlatne arene za scenarij, scenografiju, montažu, epizodnu žensku (S. Nikolić) te epizodnu mušku ulogu (I. Gregurević), kao i nagradu kritike Oktavijan, a Mirjana Rogina dobila je nagradu Breza za najbolje debitantsko ostvarenje. Kultna komedija Slobodana Šijana „Maratonci trče počasni krug“ na programu je istoga dana u 21.55 h, a slijedi humorna drama Kreše Golika „Imam dvije mame i dva tate“ s Mijom Oremović, Reljom Bašićem i Fabijanom Šovagovićem u 23.30 h.

U nedjelju, 29.10. prikazuje se popularna komedija Vinka Brešana „Kako je počeo rat na mom otoku“ u 20.05 h, dok u 21.45 h slijedi još jedan kultni Šijanov film, „Ko to tamo peva“. Vikend smijeha završit će projekcijom mješavine krimića i komedije, „Mala noćna muzika“, u 23.10 h s Goranom Kičićem i Vukom Kostićem.

Regionalni filmski kanal, Klasik TV, prisutan je u svim državama regije te u zatvorenim paketima prema dijaspori i na taj način ulazi u više od 1,7 milijuna kućanstava, među kojima redovito zauzima vodeće pozicije po gledanosti.

Klasik TV nagrađuje vas bogatim nagradama

Na Facebook stranici Klasik TV-a u petak, 27.10. kreće niz nagradnih natječaja koji će trajati do 15.12. a u sklopu kojih možete osvojiti vrijedne nagrade:
VIVAX IMAGO LED TV-43LE75T2,Full HD,DVB-T/C/T2,MPEG4,CI
Računalo Tablet PC ACER Iconia One 10 B3-A40 10.1” QuadCore 1.3GHz 2GB – White
Mobitel LENOVO Vibe K10A40 C2 Power DualSIM – Bijeli
Mobitel ZTE Blade A310 Dual SIM – crni
Hard disk externi 2.5″ USB3.0 1TB TOSHIBA Canvio Basic – Black
Slušalice+mikrofon GENIUS HS-G700V naglavne 7.1
Smart watch MEANIT M1 – crni,
ali i majice s poznatim citatima iz kultnih domaćih filmskih klasika.

Klasik TV se na ovaj način želi zahvaliti svim gledateljima na vjernosti i zajedno s vama proslaviti svoj 7. rođendan.

PODIJELI