PODIJELI

Već sljedećeg tjedna, točnije u petak, 3. studenog, na stupove, drveća, a i pročelja zgrada u metropoli počet će se postavljati lampice kako bi sve bilo spremno za njihovo paljenje i početak Adventa u Zagrebu 3. prosinca.

Posao postavljanja, a i održavanja božićne rasvjete po gradu, i ove je godine dobila tvrtka Elicom, za 4,9 milijuna kuna, a obvezni su sve lampice i skinuti u razdoblju od 15. siječnja do 3. veljače te ih skladištiti do studenog sljedeće godine, piše Večernji list.

Već tradicionalno, rasvjeta će se postaviti u Petrinjskoj, Amruševoj, Đorđićevoj, Mesničkoj, Tkalči, Masarykovoj, Ilici te ostalim ulicama u centru, kao i na Gornjem gradu, zelenom valu, oko katedrale na Kaptolu, a i na svim većim zagrebačkim trgovima po gradskim četvrtima, uključujući, naravno, i Trg bana Jelačića te Zrinjevac.

Također će se okititi terminali i pročelja ustanova, a i postaviti božićna drvca. Osim lampica u ‘klasičnom’ obliku, na stupove će se, primjerice, postavljati anđeli, na zgradama će se naći Djedovi Božićnjaci, a na ulicama kugle i grančice, ali i ostale blagdanske formacije.

PODIJELI