PODIJELI

Najbolja predstava u cjelini VI. Bobijevih dana smijeha je “Revizor” Nikolaja Vasiljeviča Gogolja u režiji Dražena Ferenčine i izvedbi Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija.

Još tri ravnopravne nagrade “za najveće prikazane domete”, među 11 predstava u službenome programu, dobili su glumice Ankica Dobrić i Jasna Ančić te glumac Jakov Gavran
Organizator festivala je Glumačka družina Histrioni, a nagrade su proteklog vikenda u Histrionskom domu dobitnicima dodijelili Zlatko Vitez i obitelj Marotti.

Ocjenjivački sud u kojem su bili kritičar Tomislav Kurelec i predstavnici publike Mehmed Aganović i Branko Babac ocijenio je da je Komedija predstavom “Revizor” ostvarila iznimno duhovitu verziju klasika, primjerenu suvremenoj publici zahvaljujući brzom, precizno vođenom ritmu predstave i vrlo inventivnim rješenjima redatelja i svih njegovih suradnika kao i izvanrednoj igri čitavog vrsnog glumačkog ansambla.

Ovo je još jedna potvrda onoga što je bilo zorno od prvih izvedbi Komedijina “Revizora”. Gogoljev humor nimalo ne slabi na vječnoj aktualnosti, naprotiv, a posebice u sadašnjim našim zbivanjima. Njegovi živopisni likovi u sjajnoj izvedbi Komedijina ansambla i danas ironično poručuju da se – sebi smijemo!

PODIJELI