PODIJELI

Hokejaši na ledu Medveščaka pobijedili su češki Orli Znojmo 1:0 i tako slavili u trećoj uzastopnoj domaćoj utakmici. Jedini pogodak postigao je Čeh Tomaš Netik u 22. minuti, na dodavanje sunarodnjaka Tomaša Kudelke i Slovaka Jozefa Baleja.

Orli su bili protivnik potpuno drugačiji od dvije austrijske prije toga. Klizali su izvrsno, i medvjedi su mnogo teže dolazili do prilika za udarac prema suparničkim vratima. No, Netikov pogodak je bio dovoljan za nove bodove. Sada Medveščak ima 24 boda iz 15 utakmica i nalazi se na šestom mjestu.

Prvo ime domaće serije i tri slavlja je kanadski vratar Kevin Poulin. Protiv Vienna Capitalsa (4:1) obranio je 50 od 51 udarca, protiv Innsbrucka (3:1) 44 od 45, a protiv Znojma 41 od 41 udarca, odnosno 98,5 posto obrana. Dovođenjem Poulina, momčad je dobila sigurnost u igri, igrači u polju sada mirnije grade napad.

Ono što nedostaje Medveščaku je jači napad. Za sada su u samo dvije od 15 utakmica uspjeli pucati 40 ili više puta prema golu suparnika u 60 minuta igre.

Sljedeću utakmicu Medveščak igra kod Linza u petak, 3. studenoga, a dva dana kasnije u Ledenu dvoranu stiže talijanski Bolzano (17.30).