PODIJELI

Prije manje od mjesec dana, kuglači Zaprešića osvojili su Europski kup pobijedivši u finalu njemački Bamberg, a osvajanje ovog natjecanja oduševilo je igrače, vodstvo i navijače najboljeg kluba Zagrebačke županije u 2016. godini.

No, slavlje u Njemačkoj neće donijeti toliko uzbuđenja kao što će biti prvi hitac u novoj dvorani, čije opremanje i gradnja se polako završava.

Trenutno se vodeća momčad prvenstva Hrvatske priprema i natječe u kuglačkoj dvorani podno istočne tribine nogometnog stadiona Intera, u prostoru koje je davno napravljeno kao sklonište, ali je pretvoreno u kuglanu sa četiri staze. Kada nova dvorana, koja se gradi uz zgradu Srednje škole ban Josip Jelačić, bude završena, u sadašnje prostorije ući će članovi Taekwondo kluba Zaprešić.

Prema riječima Darka Oršića, tajnika kluba, kuglači će imati odlične, svjetske uvjete:

– Imat ćemo šest staza, dvoranu oprema tvrtka Pauly na čijim se stazama održavaju svjetska prvenstva posljednjih desetak godina. Ova dvorana je jedinstvena u Hrvatskoj, ali i okolnim državama. Predviđena je i tribina za 150 gledatelja, a iza staklenog zida, gdje će biti ugostiteljski objekt, može boraviti još 100 osoba – rekao je Oršić.

Ovaj objekt bit će u lipnju 2018. godine mjestom održavanja Svjetskog klupskog prvenstva, a kada očekujete prvo službeno natjecanje u dvorani?

– Radovi na stazama bi trebali biti gotovi do polovice studenog, nadamo se da će do tada biti postavljene i sve komunalije. Nadamo se kako će dvorana biti spremna za Pojedinačno prvenstvo Hrvatske polovicom prosinca. Ako to nećemo uspjeti, onda 13. siječnja 2018. kada u 10. kolu Prvenstva Hrvatske igramo protiv prvaka Hrvatske, splitskog Mertojaka – dodao je Oršić.