PODIJELI

U četvrtak 2. studenoga u 19 sati bit će u Klubu Botaničar, Trg M. Marulića 6, predstavljena nova knjiga Svena Adama Ewina ‘Poeme – Preobrazba i Sentimentalno putovanje’.

Izdavač knjige je V.B.Z. Na promociji knjige sudjelovat će Josip Užarević, Slaven Jurić i Drago Glamuzina.

Sven Adam Ewin je pjesnik skrivenog identiteta, koji je svoje pjesme prvo objavljivao na Facebooku. Ukoričeni debi imao je sa zbirkom pjesama “Zmijski car” 2015., koju je objavila Matica hrvatska. Neki su čak tvrdili da se iza pjesnika koji od 2011. piše i objavljuje pod rečenim pseudonimom Sven Adam Ewin krije netko od uglednih književnika, neki da je riječ o ekipi.

Nema čak ni traga (honoraranog) novca jer ne traži autorski honorar. No, možda u publici na promociji bude i on (ona? ono? on/ona?).

No, tko je da je nema nikakve dvojbe da je riječ o neobično plodnoj, zanimljivoj i kvalitetnoj pjesničkoj osobnosti koja će u hrvatskoj književnosti ostaviti dubok trag.

U novoj knjizi pjesnik zatvara temporalni jaz između Ardipithecusa ramidusa i Homo sapiensa sapiensa i spaja modernoga čovjeka i pračovjeka. Knjiga je popraćena iscrpnim pogovorima Josipa Užarevića.

Sven Adam Ewin podsjeća da je Ardipithecus ramidus – Ardi, rođen je u istočnoj Africi, prije 4,4 milijuna godina i smatra se najstarijim ljudskim pretkom. Znanstvenici su, prilikom iskapanja, u desnoj šaci Ardijeva kostura pronašli kamen, površina kojeg je bila išarana, na prvi pogled, besmislenim črčkarijama.

“Mene, Svena Adama Ewina, njegovog dalekog potomka (iz roda Homo sapiensa sapiensa), zapala je čast da poslije dugih godina upornog proučavanja, pokušam riješiti enigmu kamenih šara. Mada nesavršen, rezultat je predstavljen u ovoj knjižici.”, piše SAE.

PODIJELI