PODIJELI

Košarkaši Cedevite u srijedu, 1. studenoga, u četvrtom kolu skupine A 7Days Eurokupa dočekuju ruski Uniks Kazan (20.15 sati).

Iza Cedevite je pet uzastopnih pobjeda (Crvena zvezda, Kaštela, MoraBanc Andorra, Mega Bemax, Zagreb), a u Eurokupu je Cedevita trenutno na omjeru 1-2, dok Uniks ima pobjedu više. Nakon početna dva poraza kod kuće protiv Torina i u gostima kod Darussafake, Zagrepčani su u prošlom kolu u Domu sportova svladali Andorru.

Uniks je ekipa koju vodi trener Dimitrios Priftis, a vodeći strijelci u Eurokupu su im trenutno Jamar Smith (17 poena po utakmici), Quino Colom (14 poena i 6 asistencija po utakmici) te Stephane Lasme (13.3 poena i 5 skokova po utakmici).

– Rekao bih da su sigurno najjača ekipa u grupi. Znam im trenera jako dobro. Bio je u Arisu prošle godine. To je tipični grčki trener i oni igraju jako disciplinirano i u obrani i u napadu. Nekako bih ja ponekad želio da tako izgleda moja ekipa. Igraju čvrsto i pametno i stvarno nas čeka teška utakmica. Jedan od razloga je i zbog toga što će oni biti sedam dana bez utakmice, mogu se dobro pripremiti i odmoriti i u nekoj su prednosti, barem na papiru – izjavio je trener Ceddevite Jure Zdovc.

Playmaker Will Cherry se ne žali na ritam utakmica:

– Zabavno je. Spašava nas od toga da previše razmišljamo poslije pobjeda i poraza. Mislim da je to za nas dobro. Ako izgubimo, idemo dalje. Ako pobijedimo, idemo dalje. Ne dižemo se previše, ni ne tonemo. Uvijek smo fokusirani na sljedeću utakmicu i na sljedeći izazov. Mislim da je to za nas utakmica koju moramo dobiti. Trenutno smo na 1-2, a trebalo bi biti 3-0. Izgubili smo neke teške utakmice koje smo definitivno trebali dobiti. Ovo je za nas utakmica u kojoj možemo poslati poruku. Ako izađemo i odradimo svoj posao protiv tih momaka, to će nas usmjeriti u pravom smjeru.

PODIJELI