PODIJELI

Od ranoga jutra u četvrtaka zgrada Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu okružena je publikom koja želi pogledati neku od narednih izvedbi baletne predstave ORAŠAR u izvedbi Baleta HNK u Zagrebu. 

Orašar Petra Iljiča Čajkovskog jedan je od najizvođenijih baleta na svijetu, a zagrebačkoj publici je neizostavan dio božićne i blagdanske čarolije.

Zagrebački je Balet tijekom svojega postojanja prikazao nekoliko premijernih uprizorenja Orašara, a posljednji put premijerno 2011. godine u koreografiji Dereka Deanea. Deane je kreirao ovu čarobnu baletnu priču potrudivši se odvesti publiku u snove i prikazati svijet različit od našega, slijedeći u tome težnju Čajkovskoga u dočaravanju fantastičnoga, čarobnoga, mitskoga i legendarnog.

U povodu ove nezapamćene potražnje ulaznica intendantica Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, Dubravka Vrgoč istaknula je: ‘Današnji interes za predstavu Orašar dokazuje kako je kazalište u Hrvatskoj iznimno važno te kako se i u ovim vremenima, u kojima su neke vrijednosti marginalizirane,  teatar  uspijeva  izboriti da bude u središtu interesa građana Zagreba.’

PODIJELI