PODIJELI

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je da će se Uredba o gospodarenju otpadom, koja je stupila na snagu u srijedu, 1. studenog, primjenjivati od 1. veljače 2018.

Grad do tada nabaviti kante za odvojeno sakupljanje otpada.

Bandića su novinari pitali kada će Zagrepčani dobiti kante za odvojeno prikupljanje otpada i na koji način će Grad naplaćivati otpad s obzirom da danas na snagu stupa Uredba o gospodarenju otpadom.

‘Grace period je tri mjeseca, pa je primjena Uredbe od 1. veljače iduće godine, a do tada će se sve nabaviti, kante koje treba, ekološku infrastrukturu i Zagreb će biti prvi u Hrvatskoj, kao i inače’, rekao je Bandić. Poručio je da građani neće ništa više platiti nego sada, “već mogu samo platiti manje”.

Sve ostalo će novinari čuti i u studenome, prosincu i siječnju, kazao je i naglasio da je “to prioritet svih prioriteta kad je grad Zagreb u pitanju”.

Uredbu o gospodarenju komunalnim otpadom Vlada je usvojila na sjednici održanoj 25. svibnja. Cilj Uredbe je uspostava sustava sakupljanja komunalnog otpada u svim jedinicama lokalne samouprave kojim će se smanjiti količine miješanog komunalnog otpada koji se zbrinjava odlaganjem, kako bi se ispunila obveza Republike Hrvatske da osigura njegovo odvojeno sakupljanje i recikliranje, piše Večernji list.

PODIJELI