PODIJELI

Od petka je Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije od bogatiji za četiri vozila, dva za hitnu medicinsku pomoć te i dva za sanitetski prijevoz, a do kraja godine stiže još šest vozila za hitnu medicinsku pomoć ukupne vrijednosti 3 milijuna kuna.

Ravnatelju Zavoda Davorinu Gajniku u Zaprešiću je ključeve vozila uručio župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić. Dva vozila hitne medicine bit će raspoređena u Vrbovec i Veliku Goricu, a vozila za sanitetski prijevoz u Jastrebarsko i Zaprešić.

– Preostalih šest vozila hitne medicinske pomoći, čija se isporuka očekuje krajem godine, bit će raspoređeno u preostale ispostave – Dugo Selo, Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Samobor, Zaprešić i Sveti Ivan Zelinu – rekao je Gajnik, istaknuvši kako vozila Zavoda za hitnu medicinu godišnje prijeđu oko 5,5 milijuna kilometara zbog posebnog geografskog položaja Zagrebačke županije, ali i činjenice da se svi pacijenti koji trebaju bolničku skrb voze u Zagreb jer Županija nema bolnicu na svom području.

Župan Kožić naglasio je kako je od 2014. godine do danas, za potrebe Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije, kupljeno 38 vozila ukupne vrijednosti oko 12 milijuna kuna.