PODIJELI

U subotnjim utakmicama 14. kola 3. Hrvatske nogometne lige zapad, u derbiju kola Krk je na gostovanju pobijedio Opatiju 1:0, a u zagrebačkom derbiju Maksimir je s 4:1 pobijedio Dubravu.

– Osjetio se izostanak naša tri igrača, nismo se snašli na umjetnoj travi, danas je domaćin  bio agresivniji i zasluženo je pobijedio. Iako ne mogu biti zadovoljan suđenjem, jer ovo je treći put da nam je sudio ovaj sudac i po meni nije korektno sudio – rekao je trener Dubrave Boris Perković.

Za razliku od njega, kolega Goran Gajzler iz Maksimira bio je mnogo bolje volje:

– Čestitke dečkima na upornosti, zalaganju i trudu. Znam da su to floskule koje mi treneri nakon utakmica izjavljujemo, ali stvarno je tako. Bili smo prvih desetak minuta podređeni, nismo kvalitetno ušli u utakmicu, nekako tromo i mrtvo, i Dubrava je prvu našu pogrešku kaznila. Međutim, trebalo nam je desetak minuta da se momci oporave. Podigli smo agresiju, podigli smo linije i mislim da smo na kraju zasluženo pobijedili.

Što očekujete do kraja jesenskog dijela?
– Ovo je nova momčad sa 17 novih igrača i ja sam novi trener. Dobro treniramo i radimo, idemo utakmicu po utakmicu. Napravljena je jaka selekcija. Čeka nas sada Trnje, nemamo nekog rezultatskog imperativa, nismo ga imali ni protiv Dubrave. Od igrača tražim da ispunjavaju moje zahtjeve, a oni su to danas u potpunosti izvršili. – dodao je Gajzler.

– Baš mi je drago da je ovako završilo. Mene taj derbi kao takav ne dira, kao što njih dira i stvarno mi je drago zbog njih, i zbog navijača, i direktora, i predsjednika, a najviše igrača. Ipak su to stari rivali, ali ja sam prije utakmice imao tlak 120/80. Mene to ne trese – nasmijano je završio strateg Maksimira.

Odličan posao napravili su i igrači Zagreba koji su s 2:1 slavili kod Dugog Sela, zadržavši se na četvrtom mjestu ljestvice, zajedno s Vrbovcem koji je na svom terenu slavio protiv Zagorca iz Krapine.

Rezultati 14. kola: Vrapče – Segesta 4:1, Dugo Selo – Zagreb 1:2, HAŠK – Jadran Poreč 1:3, Vrbovec – Zagorec 2:1, Udarnik Kurilovec – Trnje 3:2, Maksimir – Dubrava Tim kabel 4:1, Opatija – Krk 0:1, Rudar – Špansko 1:1, Vinogradar – Pazinka igraju u nedjelju.

Poredak: Vinogradar 34 (utakmica manje), Opatija 32, Krk 28, Zagreb 24, Vrbovec 24, Udarnik 22, Zagorec 22, Dubrava Tim kabel 21, Jadran 21, Maksimir 19 (3 oduzeta boda), Rudar 18, Špansko 16, Dugo Selo 14, Pazinka 13 (utakmica manje), HAŠK 11, Segesta 11, Vrapče 9, Trnje 8.

PODIJELI