PODIJELI

Zagrebački ABA ligaši u subotu igraju utakmice 7. kola regionalne lige. Cedevita će u Domu sportova ugostiti ljubljansku Olimpiju, dok Cibona u Beogradu igra protiv FMP-a.

U 19 sati Cedevita, koja u ABA ligi ima omjer 4-2, dočekuje Petrol Olimpiju (omjer 2-4). Dok je zagrebačka momčad ovog tjedna slavila u Eurokupu protiv Uniks Kazana, momčad koju vodi trener Gašper Okorn u utorak je u Fibinoj Ligi prvaka u gostima pobijedila Estudiantes s 81:75, tako da je jasno da je riječ o opasnom protivniku.

– Olimpija je isto u usponu. Imali su malu krizu kao i mi, a ako ćemo biti pošteni imaju težak ritam i raspored kao i mi. Igraju svaka dva dana a nemaju takav roster kao mi. Pobijedili su u zadnje dvije utakmice a slovenska liga im nije tako laka. Bit će teška utakmica za nas jer oni zapravo nemaju što izgubiti a mi ćemo biti pod pritiskom. Nadam se da ćemo zadržati dobru energiju, posebice u obrani, te napraviti sve jer tu utakmicu moramo dobiti – rekao je trener domaćih Jure Zdovc.

Košarkaši Cibone će u punom sastavu na put (utakmica počinje u 17 sati), a trener Slobodan Subotić očekuje da će njegova momčad ponoviti dobru igru iz Skopja.

– Ne bih se htio ponavljati, ali ove godine je tako, nema lakog protivnika ni doma ni vani. Protiv FMP-a smo igrali u Baru i tamo su nas dobro ‘isprašili’, 20 razlike. Govorimo o kvalitetnoj momčadi, to je u biti druga momčad Crvene Zvezde. Imaju dosta dobrih igrača i treba se maksimalno potruditi ako mislimo ponoviti onaj rezultat ili igru iz Skopja – kazao je Subotić uoči susreta u Beogradu.